derinn_aa Doğum parasına nerden başvuru yapıyoz bilen varmı hanımlar 1 ay oldu doğum yapalı henüz başvuru yapmadım nasıl yapıcam
Canss3535 derinn_aa bende beklim bende yapmadım daha 2 buçuk ay oldu birde sut parasi varmış ben değilde eşim çalışıyor onu nasıl alicaz acaba
Selvigorele derinn_aa biz bugün başvurduk anne baba ve bebeğin kimliğiyle bulunduğunuz yerde en yakın sosyal hizmetler merkezine başvuru yapıyosunuz
Gul-42 Hem dogum hem sut parasına basvuru yapcaksınız sütü sgk dan aldık dogumu sosyal hızmetler mudurlugunden
Balbaby_ Doğum parasını hiç bir yere başvurmadan gidip kimliği gösterşo aldım PTT den ama çalışmıyorum şuan çalışanlar için farklı mı bilmiyorum
Gul-42 Balbaby_ dogum parası kadının adınamı yatıyor oyle bsy duydum sankı süt parası esıme yattı aldık dogum ıcın daha basvurmadım
Selvigorele Gul-42 evet süt parasını eşiniz alabilir PTT den eşim çekip harcamıştı hemen sağolsun ama doğum parasını PTT sadece anneye veriyor baba alamıyor sadece başvuruyu baba yapabilir isterseniz
Gul-42 Selvigorele baba basvuru yapıp ben alıorum demı canım oyle oluyor evt dıgerı esım basvurdu esımın adına yattı
Balbaby_ Gul-42 doğum parası için başvuru yapılmıyo diye biliyorum ben Bi ay somra gidip almıştım PTT den
Selvigorele Gul-42 evet sadece siz alabilirsiniz parayı başvuruyu ister eşiniz yapsın ister siz farketmez ama parayı eşinize vermezler
Gul-42 Balbaby_ ılk bebiş cnım yanı sosyal hızmete bsvuru yapmam gerekıormu yoksa dırek gıdıp alabılıormuyum