Asafeymeninannesi Merhabalar.. 🤗 Fasulyem için yoğurt mayalayacam da evde köy yoğurdu yok hazır yoğurt var. Hazır yoğurtla mayalasam mı ki acaba? Kararsız kaldım sizlere danışmak istedim
Ezo5742 Asafeymeninannesi canım süt aldigin yere maya sor genelde bütün süt satan yerlerde oluyo ben onunla mayaliyorum bi sor istersen
Ugggg Asafeymeninannesi aslında asıl maya nohut diyolar ama hiç denemedim bı bak istersen netten doğruysa bi kavanozluk denersin
Ugggg Asafeymeninannesi bı bak öyle hatırlıyorum banada dün bı akraba köyden süt geldi istermisin dedi istemez olurmuyum dedim ama dar vakitti kese yoğurdu vardı hemen ona mayaladim eğer denersen yazarsın oldu olmadı diye
Mybaby1234 Ben gunluk sut ile mayalıyorum ama yogurdum su gıbı oluyor. Tutturanlar nolur fıkrınızı paylasın. Resmen ayran olarak ıcırıyorum cocuga. 🙄
Zhdsngz Mybaby1234 icindeki su miktarı fazla olabiliyor onu da kaynat içindeki su biraz buhar olsun daha koyu kıvamlı olur şimdiki sütler malum karışıyor içine 🤷♀️
Zeyzey2019 Mybaby1234 ben yoğurt mayalayacağım zaman sütün altı kısık en az 5..6 dakika kaynatıyorum kalıp gibi tutuyor 5 kilo süte ev yapımı yoğurttan yarım yemek kaşığı atıyorum
Asafeymeninannesi AsilDorukAnnesi yaa içim pek rahat değil açıkçası. Daimi olarak mı hazır yoğurtla mayalıosunuz?
AsilDorukAnnesi Asafeymeninannesi İlk defa yaptım bende hafta içi tekrar bu yaptığım yoğurttan mayalicam.
Ezo5742 Asafeymeninannesi cevrenizde süt satan yer varsa rica etseniz maya veriyolar hazır elinize köy sütü geçmiş ne güzel mayayida hazırdan kullanmayın derim
Asafeymeninannesi AsilDorukAnnesi danıştığım bir kaç kişi oldu işte hazır yoğurttan farkı kalmaz dediler. Kaldım öylece. Yarın köy yoğurdu alıp mayalicam gibi