Alaranaz Koca_bebek 1 su bardağı ılık su , 1 su bardağı ılık süt,1 su bardağı sıvıyağ , tuz , şeker , toz maya , aldığı kadar un.Ben bu tarifi yapıyorum yumuşacık oluyor.Mayalandıktan sonra şekil verip tepsiye dizince de 15-20 dk tepside mayalatıyorum🌸
Wolverine Koca_bebek bir su bardağı süt (hafif sıcağa yakın ılıklıkta) bir paket kuru maya ve 3 yemek kaşığı şekeri bir kapta karıştırın 15 dk mayalansin. Sonra içine bir tatlı kaşığı tuz yumurtanın sarısı 1 su bardagindan az zeytinyağ, aldığı kadar un koyun yogurun hamuru böyle hafif ele yapışan kıvamda olmalı yumuşak bir hamur olsun zeytin yağ ile toplayin mümkünse hamuru. En az yarım saat kapalı bir şekilde mayalandirin. Sonra istediğiniz harçla veya düz yuvarlak şekilde tepsiye dizin 🤗 Çok lezzetli pofuduk bir poğaça oluyor.
Honki_Ponki Koca_bebek haşlanmış patatesli poğca harika oluyor hamuruna yogurucam zaman rendeliyorumhaşlanmıs patatesi hamuru yoguryorum yarım saat dinlendigi zamanda tepsiye pogca sekli verip biraz da tepside mayalandırıp puf puf oluyor normal poğca hamurundan lezzetli olur
75kinalikuzu Alaranaz buna ek yumurtanın beyazı 1tane sarı üstüne ama yarim margarin yarim şu bardağı yağ daha yumuşak oluyor
Alaranaz Bsrtan evet , ben içine kaşar , süzme peynir , maydonoz harcı da yapıp koyuyorum daha da güzel oluyor sizde deneyin 🤩