_anneyim Ben de çok çektim 4. Ayda geçti öncelikle azıcık sabır gerekiyor 🙏🏻Denemediğim damla kalmadı biogaia dışında -ki biogaia gaz damlası değil- her damla yan etki yaptı, kimi kabız, kimi kusma yaptı vs vs…
Ve ben damla olayına karşıyım çünkü bebeğimi gazı olmadan bile kıvrandırdı o damlalar keşke kullanmasaydım 😔
Şimdi sadece biogaia kullanıyorum, hep rezene içtim. Günde 1 kez anason ve rezene, 1 kez de sade rezene içiyordum.
Diyetisyen eşliğinde gaz yapacak hiç bir yiyeceği yemedim 3 ay boyunca -çiğ meyve sebze, baklagil ve süt ürünleri…- ama bunun için de pişmanım çünkü yine gazı oldu ve ben sütümün kalitesini artıramadım bu yüzden…
Doktorum gaz memedeki sütten geçmez diye diyeti bıraktırdı ama artık gaz sorunumuz da bitti bebeğim emmeyi bıraktı bir anlamı kalmadı…
Tavsiyem ayaklarını sıcak tut üşüme, bebeğinin de ayaklarını üşütme. Gaz sancısına bebeği ılık su dolu bir kova suya bele kadar sokmak iyi geliyor eviniz sıcaksa deneyebilirsiniz. Ben bir hamak beşik almıştım o da rahtlattı. Ama battaniyede karşılıklı 2 kişi tutup sakladığında da çok rahatlıyordu krizleri öyle atlatıyorduk.
Şimdi Mukabo yatağımız var onda yatırdığımda gaz çıkarıyor ve kala yapıyor bebeğim sana da tavsiye ederim. Maddi olarak zorlayacak arkadaşlara önerim tertemiz 2. Elleri satılıyor marka bağımsız o tarz bir şey kullanabilirsiniz 🌸