White_angel18 sütünüz azalmadı, memeler terbiye oldu :) Bu terimi Google’da aratabilirsiniz.
İlk çocuğumu 38 ay emziren yeni bir anne olarak kendi yöntemlerimi yazayım, siz içinden size uygun olanları uygulayın. Öncelikle her gün 2,5 lt su içtim. Böylece hem süt ürettim hem de 6 ayda 25 kg verdim :)
Doğumdan itibaren her gün Mami Power adlı içecekten tükettim. İçerisinde İngiltere’den onaylı süt artırıcı maddeler var. Humana Still Tea çayını ise her gün çay yerine 2-3 bardak tükettim. Bunlar dışında süt olsun diye yediğim tek besin incir idi. Kuru inciri ince ince doğrayıp tencere dibine yaydım. Üzerini azıcık geçecek kadar su koyup azıcık kaynattım. Oluşan katı kıvamlı kompostoyu kavanoza koyup her gün canım istedikçe yedim ve üzerine bol su içtim. Bunların dışında ise en önemlisi asla sütümün bebeğime yetmediğini düşünmedim. Moral ve dinlenme çok önemli. Stres son planda olmalı. Afrikalı bir anne sadece su içip de bebeğini besleyebiliyorken, benim şikayet etmem doğru olmaz diye düşündüm hep. Çok şükür bebişin rızkını da veriyor Rabbim. Sütünüz bol olsun inşallah :)