mthnflzr Kızlar soru net; bebekler terleyince kıyafetini değiştirmeli miyiz? değiştirme değiştirirken hasta olur diyenler var? Bugün kayınvalidemde 3 kere değiştirdim hasta olur bronşit olur diye beni çok korkuttu :(
Nihal42 mthnflzr ben sırtına Bez koyuyorum veya yelek giydiriyorum ama değişince bronşit Oluru ilk kez duydum
Haydinn mthnflzr yani terleyen bebekse arkadaşın dediği gibi sırtına havlu koyabailirsiniz diğer türlü değişmesi lazım asıl değiştirmemek çocuğu hasta eder
Hafsaninannesii mthnflzr bez koyun sırtına su gibiyse değiştin bronşit olamaz sadece sıcak olsun bebek üşmeyecek sekilde
Kadifemsii mthnflzr değiştirmezsem içim rahat etmez . Kızım hareket ettikçe üşür ve hasta olur zaten o terli kıyafetlerle. Eğer değiştiremiyorsam mutlaka bez koyarım
Mericc Asıl değiştirmezsen hasta olur ter bezi yatır sırtına ya da değiştir terletmemeye dikkat et. Sanki saatlerce mi değişiyorsun üzerini çabucak hallet bir şey olmaz korkma.
Almi21 mthnflzr bazen bez koyuyorım eğer çok terlediyse silerek giydrym hemen soğukta gydrmedikçe birşey olmaz
Nihal1341 Aşırı terlemişse hemen değiştirin sadece hafif sırtı terlemişse genelde havlu yada büyük ağız mendilini sırtına koyuyorum yada çıtçıtlı body değiştirin asıl değiştirmemek hasta eder
PervinY mthnflzr Çok terliyse ben hızlıca değiştiriyorum. Çocuk terliyken kıyafetini çıkarıp uzun süre çıplak kalmadığı ve üşümediği sürece neden hasta olsun ki.
Ecreee Terledigini anladığınizde sırtina mendil, koyabilirsiniz, yeleğini giyindirebilirsiniz . değiştirebilirsiniz sorun olmaz .sadce çıplak durmasın o süreçte ona dikkt edin yeterli
Ae42 mthnflzr Kesinlikle değiştiririm teri üzerinde soğutmayın derler bu sadece bebekler için değil herkes için geçerli. Ya bez koyarım sırtına ya da atletini değiştiririm🌈
Kahvedelisi mthnflzr açıkcası ben değiştiriyorum oğlum cok terliyor her uykudan terli uyanıyor üstünü örtmüyorum oda 22-24 sıcaklığında olduğu halde. Her uykudan uyanınca mecbur hızlıca değiştiyorum. Cunku sırtına havlu koysam kol altları karnı bile hafif terli oluyor
kaganege mthnflzr ben değiştiriyorum. Bence teri üstünde kurursa hasta olur. Üstüne değiştirmenin alternatifi olarak içine bende koyabilirsiniz. Benim oğlan tutmuyor bezi mecbur değiştiriyorum.
BuzluKahve mthnflzr sıkınca suyu çıkacak kadar terlemediyse ne bez koydum ne değiştirdim. Hiç hasta da olmadılar. Kreşe başlanılan ilk sene çocuklar en çok bu yüzden hastalanıyorlardı bence. Kreşte öğretmenlik yaptım, çocuklar sürekli hareket halinde çok terlerlerdi. Sınıf 15 kişi. Birini değiştirse diğerinin üzerinde kuruyordu. Ve sürekli üst değiştirmeye veya bez konulmasına alışmış çocuklar hemen hasta oluyordu.
ozsez85 BuzluKahve buna kesinlikle katılıyorum, etrafımda sırtına bez koyulan, üstü değiştirilen çocuklar genellikle hep hasta.
Balkupum2505 mthnflzr her terlediginde soyarim. Ter ustünde kurudugunda buz gibi olur oda hasta eder allah korusun gece 2 kez soyuyorum gündüzde kosturdugu zamanlar terliyo bekletmeden soyarim