Soe Merhaba anneler, 5,5 aylık oğluma doktor önerisiyle tadımlara başladık. Ev yoğurdu, patates, havuç. Burda tıkandım. Hem mevsimi olsun istiyorum hem de 6 aya uyumlu yiyecek arıyorum ama bulamıyorum. Örneğin brokoli, ıspanak ve pırasa için 8 ayı bekleyin diyorlar. Sizler neler verdiniz?
Dincer-Efe1 Soe havuç patates yoğurt kabak eğer yazdan taze fasülye attıysanız onu verebilirsiniz bezelye vs.
mummy Soe kışın pek seçenek yok gibi sanki değil mi biz de gelecek ay başlayacağız düşünüyorum ne yapsam diye
Yazannesi1 Soe brokoli için 6 ay yazıyor bir çok yerde gazı yoksa verebilirsiniz yazıyor. Ben yeşil kabak tatlı patates havuç tadımı yaptım bezelye bulabilrsem onuda vericem 🙂
Denizzz88 Soe bana doktor ilk sebzelerle başla dedi kabak,havuç,patates,balkabağı,tatlı patates verdim sonra da meyvelere geçtik elma,armut,muz,avokado bugün brokoli verdim gaz olmasın diye hemen vermedim onu buarada ilk 1 haftadan sonra purelerin içine pirinç,irmik,tam buğday unu,tam pirinç unu,yulaf falanda ekliyorum 6 ay 27 günlük buarada oğlum
Dincer-Efe1 Soe ben verdim aynı sizin gibi doktorumuz 5 ayda tadım yapabilirsiniz demişti araştırdım yine de yanlış bilgi vermiyim ama buzluğa atmıştım ben yeşil fasulye bezelye onları vermiştim mesela şimdide balkabağı aldım ufak ufak doğrayıp buzluğa attım öyle veriyorum. brokoli için 6 ay yazıyor ama gaz yaptığı için vermedim zaten gazlı bi bebek 😕 pırasa verebilirsiniz tam ayı mesela , balkabağı olabilir ☺️
Soe Dincer-Efe1 pırasaya da 8+ yazmış çoğu yer. Bezelye vereyim ama buzlukta var. Balkabağı da güzel olur teşekkürler
Fufu17 Bende dün ek gidaya başlamak için doktora gittim. İlk önce bal kabagiyla baslamami soyledi. Bal kabağın ekleyerek 3 gün havuc 3 gün patates sonraki 3 gün Pirinç eklememi, sonraki 3 günse bulgur ekleyerek devam etmemi söyledi. Ve ardından mevsimi olan bütün sebzeleri verebileceğimi söyledi
Soe Fufu17 sizinki kaç aylık? Bizim doktor detay vermedi ya sebze püresi dedi sebzeler bitince de elma ve armut sadece
Yazannesi1 Soe tatlı patates deneyebilirsiniz onudna tadı kabak gibi ve hafif tatlı olduğu için bizimki çok sevdi. Baş kabağı da 6 ayda veriliyor. Ben daha sadece yeşil kabak verdim ☺️
Dincer-Efe1 Soe ben 5 ayında verdim pırasayı söa zaten yemedi 🙂 sebze tadımları bittikten sonra da püreye geçtim havuç ve patatesi karıştırmak gibi
NmalkoC Bizimkide tadım yapıyor şuan 6 aya kadar sebzeleri denedim suan mesela bal kabağı ve patates karıştırıyorum bigün havuç yoğurt 6. Ay başındada meyvelere gecicez
Elif311 Soe Bal kabağı , kabak , brokoli, bezelye, taze fasulye, avakado, elma , armut, muz,yulaf ezmesi ,irmik, pırasa, havuç, patates, tatlı patates,
Dincer-Efe1 Soe Eğer gazlı bi bebeğiniz varsa vermesin soğan sarımsak ve pırasa gaz yapıyor o yüzden verme diyor olabilir 😀 dolabınızda kapya biber varsa onu da tattırabilirsiniz onuda denemiştim ben 🙂
Yazannesi1 Soe tatlı patates biraz baş kabağı gibi tatlı olduğu için bizim ki sevdi. Ben karıştırıp veriyorum yani ilk 3 gün havuç verdim sonra 3 gün havuç ile yeşil kabak verdim sonra 3 gün havuç yeşil kabak tatlı patates verdim karıştırıyorum 3 sebzeyide zaten 2 3 çay kaşığı yiyor ☺️