Mdmd Bebeğime market yoğurdu yediriyorum arada ama etrafımdaki herkes market yoğurdu zararlı kendin yap diyor. Hazır yoğurtlar zararli mi gerçekten??
Umay_ Mdmd Artık market yogurtlarinda eskisi gibi koruyucu kullanılmıyor. Zaten içerik okursanız farkedersinoz. Sadece pastörize inek sütü ve maya kullanıldığı yazıyor.😊 Siz yine de içerik okuyarak yoğurt alın tabii 😊
eceunverkanra Mdmd Ben zararından ziyade icindeki probiyotige cok guvenmiyorum. Yogurt, peynir gibi urunlerin icinde cok fazla katkı maddesi olmuyor bildigim kadarıyla. Yogurdun en onemli ozelligi probiyotik olmasi olduğu için yogurdunu kendim mayalamaya ozen gosteriyorum. Ama arada verilen yogurttan bir sey olacagini dusunmuyorum.
Kurtlarkuslaralemi Mdmd sütü bulamayan tovbe şeyinden çıkarsın mi sütü de yapsın valla bu herşeyi zararlı belleten kısma da sınır oluyorum ya. Ben alıyorum yiyorum hazır yoğurdu zararlı olduğunu düşünmüyorum. Zararlı ise bile ona kadar bir sürü şey zararlı. O zaman hiç bir şey vermeyelim. Bu kadar kasmaya gerek yok diye düşünüyorum. Sütü bulursun yaparsın bulamazsın yapamazsın.
Deletedmom5284 Her türlü trans yağ, abur cubur, binbirtürlü koruyucu içeren gıdalar, antibiyotikli tavuklar, şeker küpü cicibebeler yediren herkes yoğurdunu evde yapıyor 🤣🤣 Yoğurt hepsinden daha az zararlı
Mdmd Deletedmom5284 herşeyi kendim yapıyorum ama yoğurdu hazır aldım tutturamiyorum bir türlü . Etrafındaki herkes de moralimi bozdu zararlı diye
Elifyankii3 Deletedmom5284 aynen öyle çocuğumu beslenmeye özen gösteriyorum diyolar cicibebe içine irmik pirinç unu yoğurt koyup muhallebi yapılyolar değişik yani.
Toprak2509 Metehan123 nasıl gıda mühendisiymiş o. Bende gıda mühendisiyim. Bikere yoğurda herhangi koruyucu katkı maddesi katmak yasak. İyi firmalar buna dikkat eder ve gayet hijyenik yapar. Gönül rahatlıyla da yedirebilir hiçbir sorun olmaz. Olay yoğurtta değil kullanılan sütte asıl. Evde de yapsan kullandığın sütü iyi seçmelisin
Elifyankii3 Mdmd kaskatı yoğurt yapmak zorunda değilsin yoğrdunu mayalayıp üstünü ört 8 9 saat dinlensin aç üstünü biraz öyle kalsın bak yeşil suyu olmuşsa tutmuştur katı olmak zorunda değil sonra al kapaksız at dolaba ertesi gün kapağını ört
Deletedmom5284 Elifyankii3 ahahahha daha çok şey varsa aklıma gelmiyo 😂😂 en basiti çubuk kraker bile çok çok çokkk zararlı
Ssssraa İçerisinde katkı maddesi pek yok genelinde ama evde yapılan gibi olmaz illaki. Ne şartlarda mayalanıyor ne şartlarda o sûtler toplanıyor mayasının içeriği nedir bilemiyoruz. Ha bir de saklandığı paketler zaten zarar …
cankuzularim Elifyankii3 8 9 saat çok değil mi biz en fazla 4 saat tutarız yoğurt eksir disarda 8 9 saate
Mavisimmm Mdmd bende bunu anlamiyorum zararli olabilir ama örnek verirsek market peynirleride hazır ama herkes yiyor cocugunada yediriyor is yoğurda gelince cok zararli oluyor valla ben yogurt olmadigi zaman veriyorum hazir yogurt aynı şekilde kefirde içiriyorum marketten alıp
Elifyankii3 cankuzularim iyice soğumadan kaldırmıyorum ben bilmem canım benimki ekşimiyor yani 1 gibi mayalarsam akşam dolaba koyuyorum