Elifhafsanin_annesi Merhaba hanımlar 33 aylık kızım var yaz başından beri defalarca denememe rağmen asla bezde yol kat edemedik .Daha önce bezini daha çıkarttırmiyordu bugün şükür bezi cikarabildik ama asla lazimliga yada tuvalete yapmiyo .Yapmayacam istemiyorum diyip altına kaçırıyor ve bundan asla rahatsız olmuyo yani ıslak olmasından üzerini dahi zorla degistirdim tecrübeli annneler bu işin kolay bir yolu varsa lütfen banada fikir verin 🙏
zsila Elifhafsanin_annesi ah kader ortağım,benim oglanda aynen böyle. 3 buçuk yaşında koca yaz uğraştım,o benim bezim,o benim kakam diyerek bırakamadık bir türlü. Hala aynı,hiç bir şekilde rahatsız olmuyor bezinden. Carelerim tükendi benimde
Hamzaekrem Elifhafsanin_annesi Bence hazır değil sanki hazır olsa bu kadat uğraşmaya sonuç alırdnz zamana mı bıraksanız
Elifim46 Elifhafsanin_annesi ben 18 aylıkken başladım herkes erken başlıyorsun vs dedi ama kızım öğrendi hâlâ kaçırıyor ama o kadar da olur demekki aklı ermeden başlamak en iyisi konuşmayı bile bilmiyor hala ama çok şükür öğrendi
Elifhafsanin_annesi zsila ne yapacaz böyle vallahi bilmiyorum birde ben ikinciye hamileyim doğumdan önce bıraksın istiyorum ama ne yaparsam yapayım olmuyor
Elifhafsanin_annesi Hamzaekrem Bez bulmakta dahi sıkıntı çekiyorum son numara kullanıyoruz buda dar gelince ne yapacaz bilmiyorum zamana bırakayım diyorum ama kardesi olacak o zaman hiç bırakmak istemez diye korkuyorum
Hamzaekrem Elifhafsanin_annesi Anladım doğru diyorsunuz haklısınız valla ama bazen ne yaparsak yapalım olmuyor çok da uğraşmışsnz insan emekleri ziyan olmasın istiyor doğal olarak oyuncaklarını tuvalete götürüp deneyebilirsiniz kitaplar olur gerçi hepsini yapmışsnzdr
Elifhafsanin_annesi Hamzaekrem aynen canım hepsini yaptım ne yöntemler denedim ama maalesef inat ediyor mecburen zamana bırakmak zorunda kalacağım galiba
Elifhafsanin_annesi Elifim46 Bende çok pişman oldum gecen sene denemediğime kıyamadım küçük dedim ama aklı ermeden öğretmek daha mantikliymis inşallah ikinci çocuğumda bu konuda daha erken hareket edecem gerçekten çok zor bu sürec yani
Merve-miray Elifim46 Nasıl başardınız acaba ? Kızım 19 aylık bende bıraktırmayı düşünüyorum. Cocosunu nasıl anladınız ? Kaka sorun değil yapacağı zaman anlıyorum yada kızım anne ee diye söylüyor.
tugceyildiz Elifim46 merhaba ben de 18 aylıkken başladım 21 aylık şu an ama arada kaçırıyor hala. Mesela bazı günler hiç canı yapmak istemiyorsa tuvalete o gün bütün gün altına yapıyor. Bir de kakada yol alamadık korkuyor kakasından yapamıyor tuvalete sizin nasıldı süreç ?
Berilelif Elifhafsanin_annesi bizimki de ilk başta öyleydi sonra çizgi filmler videolar izledik tuvalete çiş yapan tuvalete hay hay beze bay bay çiş tuvalete kaka tuvalete artık kimse yapmıycak beze falan .. Sonra dikkatini çeken bir lazımlık aldım şu köpekli olanlardan bolca stecer her çiş sonrası yapıştırdı kendisi falan şimdi 3 yasında gircek yazdan beri çok nadir oldu kaçırdığı öğrendikten sonra gece gündüz ikisi beraber oldu gece de hiç kaldırmadım
Elifhafsanin_annesi Berilelif Lazimlik her türlü çizgifilm hepsini denedim lazimliktab korkmuyo aslında oturuyo ama yapmiyo 1 dakika oturup hemen kalkıyo yapmayacam diyo hazır değil demekki diye düşünüyorum artık çok yol denedim ama.nafile
Elifim46 Elifhafsanin_annesi gerçekten zor ben yazın çiş temizlemek usandım dedim heralde ogrenemeyecek beze başlarız tekrar sonra bez taktırmak istemedi kendi sonra konuştum kızım altına yaparsan bez takarız altına yapma bak tamam mı dedim ondan sonra öğrendi epey yani konuşmanın da faydasi oluyor
Lizbon Elifhafsanin_annesi Çok geç başlayanların sanırım ortak sorunu bu diye görüyorum ben hep çünkü çocuk bezle baya bütünleşme sağlamış oluyor. Yavaş yavaş anlata anlata artık ilerleyeceksiniz. Eğer zıttına davranırsanız bence daha da çok ters teper.
Elifhafsanin_annesi Lizbon Aynen canım kiyamadim küçük diye bekleyim biraz daha dedim ama 2 buçuk yaşta bazen geç olabiliyomus zaten çok üzerine gitmiyorum zorlamıyorum biraz zaman geçince tekrar deniyorum ama her seferinde aynı tepkileri veriyor
Berilelif Elifhafsanin_annesi hazır olmaya bilir ama oturması da bi işaret bence bolca sabır diliyorum size zorlu bir yol malesef 🙏
Lizbon Elifhafsanin_annesi Evet biraz öyle ama aklı ermeden halletmek daha kolay bende 26 aylıkken verdim eğitimi iyi ki geç kalmamısım diyorum. Acaba bir pedagoga falan mı götürseniz bir görüs alırsınız en azından ona göre ilerlersiniz bu durumda.
Elifim46 Merve-miray bizde de çiş zor oldu altta da yazdım konuşarak çözdük işi yoksa hep altına yapıyordu bez taktırmak istemediği için mecbur öğrendi ilk başta alaturka tuvalet de öğretmeye çalıştım öğrenmedi sonra lazimlikta öğrendi hem daha rahat yapıyor çişini oturarak yaptığı için
Elifhafsanin_annesi Elifim46 Benim kızım çok fazla inat ya büyük insan gibi inatlasiyor benimle ne diller döküyorum da bana mısın demiyo lazimligi kafama geçiriyor istemiyorum çiş yapmak diye 🤣🤣
Berilelif Elifhafsanin_annesi amin ben o konuda şanslılardandım kendimce 😄 15 gün falan sürdü toplam bakalım küçükte nasıl olacak 🙏