Emirin_Annesi10 bana da fmf gibi gelmedi açıkçası,çünkü fmf in boğaz enfeksyonu ile bir ilgisi yok. Bir de dediğim gibi fmf tamamen genetik aktarımlı bir rahatsızlık siz de ve eşinizde yoksa zaten bebeginizde olma ihtimali yok. Bize doktorumuz fmf taşıyıcısı şüphesi var dediğinde esimden ve benden de tam kan tahlili istendi. Ben tabii tahlilleri bekleyemeden nasıl anlaşıldığını sordum, bana bebeğimizin MHC değeri 3 tahlilde de referans aralığında değil dendi. Ben de hemen mhrs nin sisteminden eşimin ve benim geçmiş tam kan tahlil sonuçlarına baktım. Mhrs, tahlillerime giriyorsunuz arama butonuna MHC yazınca çıkıyor. Benim bugüne kadar ki sonuçlarım hep normaldi ama eşimin sahiden her seferinde MHC değeri düşüktü. Sonuç gelmeden anlamıştık nu sayede. Zaten son verdiğimiz tahlillerde aynı duruma işaret etti. Siz de bir bakın isterseniz. Bu arada bize çevreden herkes fmf olsanız sizi evlenmeden uyarırlardı, evlilik öncesi yapılan tahlilde çıkıyor dedi ama evlilik öncesi sadece beta tipi fmf bakılıyormuş (türkiyede yaygın olan tip). Ben de o yüzden olmadığını düşünmüştüm ilk zamanlar ama alfa tipmiş benim bebeğimde ve eşimde olan (bunu da genetik test yaptırarak öğrendik). Ama dediğim gibi MHC değeri zaten fmf in işaretçisiymiş. Benimde düşüncem fmf olmadığı yönünde. Insallah değildir, Allahın izniyle. Cok geçmiş olsun🙏