Ek gıda da acele etmemek bence en önemli husus.. Aslında amaç yeme alışkanlığı kazanmak yeni tatlar denemek ve ilk 6.7 aylar da doyumluk değil tadımlık olmalı verdiğiniz her gıdayı bebek kayıt altına alıyor damak tadı gelişiyor. Ayına uygun her sebzeyi önce ana sebzelerden başlayarak patates havuç kabak bal kabağı sonra örneğin enginar karnabahar brokoli kereviz bezelye şeklinde devam edebilirsiniz tatları karışım yapmadan yoğun püre yapmadan vermek iyi olacaktır. Her besinin tadını ayrı denedikten sonra 2li karışım yapabilirsiniz. Patates havuç gibi. Her besine 3 gün kuralı uygulamayı uygun görmedim alerjik seviyesi yüksek şeylerde uyguladım örneğin ceviz gibi yumurta yoğurt peynir gibi. Çorbalara geçebilirsiniz tek ögün öglen uyku öncesinde.
çorbalara et suyu kemik suyu başından beri kullandım zamanla terbiyeli , bulgurlu , pirinçli ,şehriyeli yapmaya başladım. 1 yaşımıza az kaldığı için salçalı ve minnacık tuz atarak yapmaya başladım daha güzel yiyor🙂
6-7 ayından sonra her çorbasına genelde sarımsak kullandım soğanı hiç eksik etmedim.
İleriki dönem için imkanınız var ise organik tavuk haşlayıp dondurucuya atmanız iyi olacaktır çorbalarına didikleyip pişirmek için nefis oluyor 🥰6. Ay tek ögün 7.ay tek ögüne ara ögün( yoğurt veya meyve) 8. Ayda kahvaltı ekleyerek devam edebilir. 9. Ayda artık kahvaltı öglen yemeği ara ögün diğer ayda duruma göre yatmadan akşam yemeği ögünü 🙂 umarım faydalı yazı olmuştur doktor konteolü ve onayıyla bizim ek gıda dönemimiz bu şekilde🥰🌸💕