Cansuturksahin Merhaba anneler ben 30.05.2019 da kızımı dünyaya getirdim epidural sezaryanla herşey iyiye gidiyordu ta ki hastanede bir gün kalış eve gelince bebeğim emmesine sütümün olmasına rağmen bebeğim sarılık oldu rengi turunculaştı çok korktum acile gittim kan verdik ve 11 çıkıp tehlikeli bir durum olmadığını söylediler ertesi gün yine gittim ve 15 çıktı emzirmem gerektiğini ve aç bırakmamam gerektiğini söylediler ama zaten aç bırakmıyordum uykusunda emmese bile kaşığa süt sağıp veriyordum ek süt vermeye başladım babygoat keçi sütlü ve buna rağmen sarılık 18 oldu ve hastaneye yatırıldık 2 gün hastanede kaldık mavi ışık tedavisi ve o gözlüğü kızım asla sevmiyordu o iki gün dünya başıma yıkıldı çocuğum orda yattıkça kendimi çok kötü hissediyordum ağlayınca Bile almayın diyorlardı dün 10 a düşünce taburcu olduk ama kızım yüne sararıyor çok korkuyorum kolunda damar bulunmadığı için kan çok zor alınıyor kolları falan delik deşik bu konuyu yaşayan var mı bebeğime birşey olacak diye çok korkuyorum nolur yardım edin 🙏🙏
elifagace Cansuturksahin hiç korkma 1 haftayı geçmiş ilk 10 günü atlatmak önemli senin de tehlikeli zamanı geçmiş zaten çok çok yüksek de değil.İlk 10 günden sonra doktorlar sadece emzir başka yapılıcak bişey yok idrarla atıcak vücuttan zamanla.Benim de bebeğim sarılık olmuştu hem de kan uyuşmazlığından uzayan sarılık ama 10 günden sonra doktor kan almaya bile gerek görmedi artık beyine zarar veremez tehlikesi yok zamanla geçer dedi size de geçmiş olsun 🙏🏻
[silindi] Cansuturksahin gecmis olsun canım ben doğum yaptım eve geldik ve kizim 6 saat uyudu ve uyanmadı uyandiramadik ne yaptiysak meğer sarilik olmus 15.5 cikti degerimiz uyandirip bol bol emzirdik ve doktor mama takviyesi verdi şükür şuan kurtulduk 12 günlük olduk bol bol emzir uyandirip tek ilaç emzirmek
BMA Cansuturksahin canim benim oglumda 20 di 13 düştü 1 guj 2 ışık la fototerapi gördü düşürüldü brn emzirmeden daha cok bineron verdimki atlatsin diye 2 hafta boyunca hep biberon verdim bazen meme verdim unutmasin diye dr goturdum iyi dedi artik memeye gecebilirsin ben yinede biberona devam ettim suan 19 günlük sadece meme veriyorum 2 gündür kasikla benim oglum tukuruyordu gitmiyodu dogru duzgun bogazina ve ben dr 2 saatte bi kaldir emzir yedir dedu ben 1.5 saatte bir kalkip yedirdim geceleri bile dikkat etmen lazik biberonla bile zorla agzina tıkıyordum ben uyanmiyordu canım
Rukiye_Meryem Cansuturksahin korkmayın birşey olmaz sadece bebeğinizi 1,5 2 saatte bir emzirin gecelerinde aynı şekilde sarılığı atlatması için aç kalmaması gerekiyor. Benim kızımdada sarılık vardı ama öyle ışık tedavisi görmedik ben evde başına sarı ışık taktım bi faydası oldu mu bilmiyorum ama yine de yaptım birde ben saat başı emziriyordum sarılıktan uyanmıyordu ama ben zorla uyandırıp emziriyordum bazende kaşık ile veriyordum şuan 2 aylığız daha yeni geçti şükür
Toprakanaa Merhaba benimde oğlum şuan 1 aylık ilk haftasında 17 değerle fototerapi gördük. Zordu gerçekten anlayabiliyorum sizi 8e düştü çıktık. Doktorumuz eve gelince birden sarılık değerinin bir daha yükseleceğini ve hızlıca ineceğini merak etmememiz gerektiğini söyledi dediği gibide oldu. Sizinki de öyle olur inşallah. Fototerapiden sonra pek tekrarlama olmuyormuş. Tabi yine takipte kalın siz çok uzun sürerse tekrar bir gösterirsiniz. Çok geçmiş olsun.
Aysun16 Havalar sicak, mamada veriyorsunuz cay kasigiyla su verseniz iyi olur benim dogum yaptigim doktorum sarilik olmamasi icin suyu önerdi, bazi doktorlar anne sütü yeterli diyor ama bence suyun yeri ayridir
Cansuturksahin BMA bende bol bol mama veriyorum Canım 2 saatte bir 20 ml gram veriyorum iyi olacak inşallah korkuyorum göğsümü de veriyorum İyi olur inşallah
BMA Cansuturksahin 20 az ama canim ben biberonla 2 ölçek 50 60 ml veriyodum bence biraz arttir memeyi uzun süre emiyosa iyi ama sadece mamaysa az bence doktorunla konustun mu canim
elifagace Cansuturksahin 20cc çok çok az canım ben sarılığı atlatana kadar süt sağıp verdim 60cc veriyodum 2 saatte bir hatta 2 saati bile beklemiyodum.Normal bebeklerin günde en az 450cc içmesi lazım sen çok az veriyosun arttır bence doktorun ne dedi bilmiyorum ama sarılık bu bebeklerde daha dikkat etmek gerekiyo ben sırf ölçülü olsun az olmasın diye sütümü sağıp biberonla verdim bi anda 60 içemez önce saat başı 30cc olarak alıştırmaya çalış 20den 60a bi anda çıkarsan kusar
Cansuturksahin Rukiye_Meryem bende öyle yapıyorum canım geçmiş olsun ama çok korkuyorum geceleri zAten tutmasada sağıp veriyorum
Annesininselini Cansuturksahin yasadgnin aynisini belki daha kotusunu yasadm 23 ile hastaneye yatrldk 2 defa yine yukseldi hic dusmycek sandm bnm de ilk bebegimdi cok tecrubesizdim ama uzayan sarilikms 2 ay sonra dustu simdi 6 bucuk aylik ve hersey duzeliyo merak etme
Cansuturksahin Annesininselini çok geçmiş olsun çok zor gerçekten insan dayanamıyor geçer benşmde inşallah
cankuzularim Cansuturksahin yine çıkabilir evde karanlık odada beyaz ışığın altında yatırın zaten beslenmenize de dikkat ettiğinizi söylüyorsunuz 2 saatte bir düzenli beslemeniz lazım 10 a düştü diye rahat davranmayın biz 10 san geri 18 i görmüştük😏
Cansuturksahin cankuzularim yok rahat davranmıyorum yattığımız odanın ışığı hep açık kalıyor evet yükselme ihtimali oluyormuş dikkat ediyorum elimden geldiği kadar geçmiş olsun sizede
Rukiye_Meryem Cansuturksahin evet öyle devam et geçecektir yeterki aç kalmasın çok geçmiş olsun Rabbim evlatlarımızı korusun 🤲🏻