elifannem Günaydın anneler, doktorumuz ek gıda için patates, kabak, havucu haşlayıp irmik ya da pirinç ile verebilirsiniz dedi. Peki irmiği nasış pişiricem ilk defa ek gıdaya geçeceğiz. Yardımcı olursanız sevinirim
mmek_2014 Sebzeyle beraber pişireceksiniz. Yani mesela patatesi dograyıp bir tatlı kaşığı kadar irmik koyup su ekleyip pişirin. Piştikten sonra blenderdan geçirin veya çatalla ezin. Bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyip verin
ecemeric elifannem yediği besinlere alerjisi olup olmadığını tespit etmek amaçlı tek bir besin vermeniz daha uygun ben öyle yapmıştım.
mmek_2014 elifannem tek sebzeyle başlayın alerjisi olup olmadığını anlamak için tek çeşitler başlamak lazım. Mesela 3 gün patates verin alerji yapmazsa 4.gün patatesle birlikte havuç verin ya da sadece havuç verin. Her gıdayı 3 gün verip alerji yapmadığına emin olduktan sonra başka bir şeyle karıştırıp verebilirsiniz
Visnelivotka ecemeric İrmiği pişiriyormuyuz suyla tencerede ? Armut var elimde irmikle nasıl bir karışım yapabilirim ?
ecemeric Visnelivotka ben 1 Tk yada 1 YK irmiği 1 cb suda haşlıyorum. Koyulaşıyor zaten hemen. Armudu da haşlayıp ezip içine atabilirsiniz ya da cam rendeden geçirip de koyabilirsiniz içine. Varsa pekmez de ekleyin bu karışıma. Benim bebeğim öyle çok seviyor. Pekmezsiz de güzel oluyor.