Kalbimm Canım benim sürekli kusuyorsa iki neden var 1) sütün fazla geliyor 2) bebeğin reflü yani midesi ekşidikçe kusuyor. Biz reflüye önlem için teflü yatağı aldık ve inanılmaz rahat ettik. Ama dümdüz sadece sünger gibi olanlardan değil baby neste benzeyenlerden aldık. Eğer bebeğin uyurken sallanmaya alıştıysa bunu değiştirmek için çook şansın var çünkü bebeğin daha minicik. Yani kendine bir düzen kurmuş değil. Sallanmak ve memede olmak istiyorsa ilk 15 gün boyunca bebeğini ayakta memeye al ve sallayarak uyuyuncaya kadar emzir. Ayakta sallanmayı o güne kadar unutacaktır. Daha sonraki 15 gün boyunca ayakta memeyi ağzına ver hafif salla daha sonra bebeğin ağzı memedeyken ve bebek sakinken yavaşca yatağa uzanın. Uzanır uzanmaz bebeğin poposunu pışpışla. Ben bu şekilde bebeğimi alıştırdım ve artık yatakta yan yana uzanıp emerken sızıp kalıyo. Ayrıca bebeğin ilk üç ay ikiz gibi bedeninden ayrılmamalı çünkü tanıdığı tek insan sensin ve senin kokun. Durumu kendine zorlaştırma. Sürekli yanyana yapışık nasıl rahat edersin onun alternatiflerini ara. Barok müzik dinletebilirsin bu bebeği sakinleştirir emzirirken. Benden bu kadar biraz uzun oldu ama ☺️