Portakal Gaziantepliyim ve özelikle Lahmacun için geliyorlardı 😊Akşam yemeğine gelecekler çorbaya karar vermedim henüz. Sarma dolma lahmacun patlıcanlı salata düşünüyorum yeterli mi başka ne yapabilirim. Benim için önemli kişiler geliyor
MiracAlpinveUmutunAnnesi Portakal Ben olsam önemli kişilere lahmacun yapmazdım galiba. Yada yapsam bile muhakak ana yemeklerde yapardim
Deletedmom_26 Portakal Genel olarak mercimek çorbası fırın yemekleri et veya tavukla hazırlanmış pilav veya bulgur tarzı yanına hafif tatlı sütlaç olabilir yoğurt ayran olabilir lahmacun sarmayla birlikte salata da dahil ortaya konulabilir bence
Egurbuz20 Portakal bana açıkçası yeterli gelmedi canım nereli olduğuna ve yemek kültürünün nasıl olduğuna bağlı ben olsam mesela pilav türünden bir tane yapardım bir de ana yemek yapardım lahmacun ve sarmayı ortaya koyardım tabaklara dağıtma değil de ortaya herkes istediğini alsın diye çorba olarak da ezogelin yapardım menüne gidecek olan ya mercimek yada ezogelin
Portakal Deletedmom_26 Yani özellikle lahmacun için geliniyor tava yemeği düşündüm aslında ama ağır mi olur acaba
MiracAlpinveUmutunAnnesi Portakal Kız öyle desene 😅 Önden bir çorba salata çeşitleri ortaya lahmacun arkasından bir çiğköfte birde tatlı oh mis 😅
Deletedmom_26 Portakal Sadece lahmacun yemekse amaç sizin hazırlayacaklarınız bide mercimek çorbası ekleyin yeterli olur gibi bilemedim
Portakal Egurbuz20 Ben Gaziantepliyim lahmacun için geliniyor kuru dolma falan yapcam hatta içli köfte bile düşündüm bizim sofralarimjz oyle olur ama onuda ikinci gelişlerinde yaparim artık
Portakal MiracAlpinveUmutunAnnesi patlıcan salatası havuç tarator yeşillik falan gibi düşündüm ama bilemedim. Çiğköfteyi de eşim çok güzel yapar hepsinden azar azar tatsalar bile yeter
Egurbuz20 Portakal biliyorum Antep mutfağını Antep yemeklerini Adıyamanlıyım bende yine de açıkçası menünüz yetersiz geldi ki Antepli olmanız çıtayı biraz daha yükseltmeniz demek 😍
Portakal Deletedmom_26 Tarhana çorbası düşündüm onu da eşimde Maraşlı çünkü 🤣 tam bir yöresel sofra gibi düşündüm
Biricigimmm Portakal biz genelde lahmacun tek yeriz yanıma salata ayran felan ama iftarda menu olarak veya mısafır icinse patlıcan tepsisi + yanına yogurt corbası yarmalı olanı dıyorum veya mercımek corbası +tavuk kanadı fırına surebılırsn ve pirinc pilavı. sarma dolma yapıcaksan yanına patlıcan tepsısı corba artık hangısını yaparsan bırde tavuk kanadı sür fırına yeterli bence urfalıyım bende😊
Portakal Biricigimmm Patlıcan kebabı diyorsun dimi onuda düşündüm aslında bize normal ama onlara garip gelir mi acaba 🤣 Aydınlılar
Biricigimmm Portakal evet cnm bence güzel olur sarma dolmada iyi dusunmussun egeliler bizim gibi yapmıyorlardır eminim bızım oranın yemegı cok farklı guzel lezzetlı hangısını yapsan begenirler
Portakal Biricigimmm ben 15 sene Balıkesir’de yaşadım oranın kültürüne de aşinayım ama bizim yöreden olsun dedim