Yucuhal Kızlar iznimi uzattım. İşe bebeğim9.5 aylıkken başlayacağım. O zaman anlıyorlar mı herşeyi ? Konuşuyorlar mı ?
feratlarkupeklergiremez Yucuhal yok canım konuşamaz maalesef Taklit sesler çıkarabilir sadece ama seni anlar biraz
GiybetReis Yucuhal malesef kuzum. Benim kızım 9 ay 1 haftalık. Uykusu geldiğinde de acıktıgında da mamamammama diyor hızlıca. Gözünü ovarsa o sırada tamam uyku gelmiş diyorum . Kelimelerle anlaşılamıyor pek. Ver dersen bişeyi verebilir al dersen alabilir. Anna baba dede mama söylüyorlar genelde ama bilincli mi bilincsiz mi artık bilemiyorum :) bebegınıze bakacak kişi bebekle zaman gecırırse siz calısmaya baslamadan önce anlar ama derdini ne istediğini.
kitapkurdubebeninanasi Yucuhal konuşamıyorlar anne baba dede gibi kelimeler belki tabi bu her bebekte ayni olmaz. Ama anliyorlar oğlumla 9 buçuk aylikken baya anlasiyorduk😬
Bilgin7 Yucuhal siz işe gideceğinizde veya yanından başka bir odaya bile gideceğinizde şimdi işe gidiyorum şu saatte geleceğim o sırada sen oyun oynayacaksın yemek yiyeceksin uyuyacaksın gibi şeyler anlatabilirsiniz. Bence anlıyorlar tamamını tabiki olmasa bile
Bilgin7 Konuşamıyorlar. Ama baba dede anne ama vs gibi kelimeleri bilinçli veya bilinçsiz söylüyorlar. Eşyaların veya kişilerin ismini biliyorlar. Sorduğunuzda gösteriyor mesela çiçek nerde gibi. Anneyi babayı tanıyor yabancılama oluyor tanımadığı kişileri. Konuşmak veya anlamaktan kastınız nedir?
brnykt Konuşamaz belki bir iki kelime söyleyebilir. Anne baba gibi. Oğlumun ilk anlamlı kelimesi “gel” olmuştu, 10,5 aylıktı.
birbalyanakannesi Yucuhal herşeyi anlıyor bebeğim 9 ay 19 günlük konuşmasından kastınız nedir ? Baba anne mama dede gibi kelimeler söylüyor gel git bay bay alkış yap hayır anlıyor bunlardan yani
Yucuhal birbalyanakannesi bunları kastetmiştim. Kendini ifade edebiliyor mu mesela. İşe gidince benim gittiğimi anlar mı bu aylarda gidersem benden uzaklaşıp unutur mu onu merak ettim
Bilgin7 Yucuhal Evet anlar ama alıştığı kişiyle de durur bakıcısıyla yani.Cee ee oyunuok etkili yani sizin bir yere gittiğinizi tamamen kaybolmadığınızı öğreniyor bu oyunla. Sizi asla unutmaz merak etmeyin annesinin kim olduğunu bilir. Eve geldiğinizde bol bol kucağınıza alın oyun oynayın çalışma hayatı hem size hem ona iyi gelsin inşallah
birbalyanakannesi Yucuhal ayrılık kaygısı yaşayabilir o yüzden oyunlar oynamalısınız gittim geldim cee-ee gibi falan