elifannem Selam anneler, ek gıdaya başlayacağız. Sizce hazırlayıp dondurmam için dana mı yoksa kuzu ilikli kemiği mi ?
Baby_Mila elifannem kuzu eti önerilir bebeklere sindirimi kolay alerji riski az zaten yeni başlıyorsanız kesin kuzu etiyle başlamalısınız 😊
Adiyokkitabin elifannem canim kuzu iliği. Ben kaynatip buz torbasina biraktim bolmeli olandan. Kayinvalidem şey demisti. Sebze birak icine onlarin vitaminide gecsin. Bitsin oyle yapcam
Gmze1998 elifannem 1 yaşına kadar kuzu 1 yaşından sonra dana eti öneriyor doktorlar kuzu sindirmesi daha kolay hemde en az hormonsuz et kemikli bulabilirseniz kaynatıp kemik suyuda yapabilirsiniz
Baby_Mila elifannem rica ederim sebzelere alıştırın rahat ederseniz buharda haşlayın vitaminleri kaybolmasın biraz eline verin tanısın birazda siz tattırın 😊 birde önerim beğenmezse verdiklerinizi hiç üzülmeyin yemeyecek diye düşünmeyin yavaş alışıyorlar ısrarcı olursanız tamamen reddeder başka sormak istediğiniz bişey olursa yazabilirsiniz
elifannem Baby_Mila peki sebxeleri ilk başta blenderdan mı geçeyin yoksa çatalla püre mi yapayım ? Sonradan zorlanmamak için hangisi en doğrusu olur ? Bu arada oğlumun daha dişleri çıkmadı
elifannem Adiyokkitabin peki yemeklerine kaç tane atıyorsunu ? Bi de alırken ne kadar alıyorsunuz kemiği? Nasıl pişiriyorsunu ayrıntılı yazarsanız çok sevinirim bende pazartesi yapacağım
Baby_Mila elifannem çatalla ezin iyice ezin ama zaman geçtikçe pütür oranını hafif hafif artırın birde bazı bebekler kaşıkla beslenmeyi sevmiyor o zaman mesela patates haşladınız diyelim elinizle ezip verin verirken bak böyle çiğniyoruz diye gösterin her seferinde kolay öğrenir dişleri olmasada damakları sert olduğu için sorun olmaz
Adiyokkitabin elifannem 1 tane atiyorum canim. Ne kadardi bilmiyorum kg olarak ama 4 5 parcaydi yani buz posetiyle 1 bucuk oldu. Duduklude baya kaynattim uzerinde etler vardi o yumusayana kadar. Cok sevmedi bazen katiyorum bazen katmiyorum. Yavas yavas baslayin isterseniz azar azar
Gmze1998 elifannem buz poşetleri var migrosta tane tane oluyor yemeklik onları öneririm size bebek çorbaları için ufak ufak iyi oluyor
Dogacdmn2020 elifannem ben dana iliği kullanıyorum içine 2 3 küp patates 2 3 küp havuç bir sişte sarımsak atıyorum kuzu iliği yapacaksınız bunlardan katabilirsiniz her çorbasına 1 tane koyuyorum
Baby_Mila elifannem tek öğünle başladım ben sadece tadım yapıyorduk sonra iki öğün yaptım zaten 1 yaşına kadar ana öğünleri anne sütü ya da mama
Dogacdmn2020 oykus 11 aylık ben ilk ek gıdaya geçitğinden beri yani 5.5 aylıkken o zamandan beri dana kullanıyorum