Meerve Ben şimdi bebeğime inek sütünden peynir yapacağım. Bu zararlıı inek sutu oldugu ıcın. Kafam cok karıstı
Deletedmom_109 Meerve bebeğiniz 1 yaşından küçük olduğu için mi zararlı dediniz yoksa alerjisi mi var? süt mayalandığı zaman daha faydalı olur yoğurt peynir kefir gibi o yüzden korkmayın.
MomKukuleta Meerve ben tuzsuz lor peynirle çözdüm olayı. Yumurtayla da güzel eziliyor.😊 Yoğurtlsrı kendim yapıyorum tabi ama peynirle ugrasamıyorum maalesef…
Mys01-01 Meerve ben kendım yapıyorum şişe süt alıyorum pastörize kayanayınca 2 kaşık yoğurt 3 damla lımon döküyorum süzgece mis gibi peynir yiyor kızım
Meerve Deletedmom_109 yok daha yenı baslıyorum 6ayındayız. Su yuzden sordum inek sut ve sut urunlerı zararlı dıye okudum oyuzden
MomKukuleta Meerve tabi ki. Direk sütü vermek sakıncalı bagırsakları zorlayıp d vit ve demir eksikliğine sebepmiş. Ama peynir yedirebilrsiniz. Arakdaslarım hep kendi yapıp yediriyor.😊
Deletedmom_109 Meerve süt evet ama süt ürünleri değil yoğurt yememesi lazım aynı mantıkla ama tadımlarda ilk verilen gıda. 6 aylıksa lor verebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun miniğe ❤
kucukprensinannesi Meerve yoğurdu kestirerek yaparsınız ama zaten sütten direk peynir yapmak zararlı çünkü fermente olmadığı için hala içeriği süt olduğu için yararlı değil
Neslimm55 Mys01-01 bende böyle yapıyorum yada süt bozulunca yapıyorum aynı yola çıkıyor amaç sütü ekşitme olduğu için bilmiyorum mantığım doğru mu
Mys01-01 Neslimm55 ben aldıgım sütten yapmıyorum pastörize den yapıyorum yüksek ısıda bılıyorsunuz onlar 1 kg yapıp azıcık cıkıyor taze taze yapıyorum
Ohaezgi Meerve iyi de inek sütünden mayalıyoruz ev yoğurdunu. Direkt süt verilmiyor evet ama yoğurt peynir bunlar yenmesi gerekiyor kemik gelişimi için