Gsarem Merhabalar Rota virüsü aşısı yaptıran var mı önerir misiniz acaba doktor yaptır demişti ama kime sorduysam yaptırmamış Çok Öneren yok Kafam çok karıştı
agacsizkoala Gsarem ben yaptırmayın diyeni görmedim, bize doktor yaptırın dedi zaten çok da yan etkisi olmayan ağızdan verilen bir damla. İlerde virüs kaptığı zaman pişmanlık yaşayıp vicdan azabı çekeceğime yaptırdım
Metesmom Gsarem Ben yaptırdım. İmkanınız varsa yaptırın. Çevremdeki çocuklardan biliyorum, zor bi hastalık. Aşı daha hafif geçirmesini sağlıyor.
Asliiibensu Gsarem ben yaptırdım eger durumunuz el verişli ise yaptırın benim bir yakınım yaptırmadı cocugu rota oldu 1 hafta hastanede yattı ölümden döndü cocuk
irva Gsarem İmkanınız varsa yaptırın ben 2 dozuda yaptırdım.Aşısız çocuklar ağır atlatabiliyor. @Deletedmom5284 ’nın da dediği gibi yaptıramayanlar aman çok da gerekli değil ben yaptırmadım bir şey olmadı deyip geçiyorlar ama o iş öyle değil.
Deletedmom5284 Önermeyenler parası olmadığı için yaptırmamıştır, böyle söyleyemedikleri içinde çamur atıyorlar aşılara, paranız varsa yaptırın tabi
Gsarem agacsizkoala bana da doktor önerdi bir kaç kişi yaptırmadık ne gerek var ona zararlı felan dediler
Enda1204 Gsarem Rota ve menenjit aşısı kesinlikle yapılmasi gereken aşılar keşke herkesin durumu el versede tüm bebişler olsa 🤲
Pelopel Gsarem Doktorlar öneriyor tabi ama alerjik bünyelere önerilmiyor. Nadiren yan etki yaşanabilir bir tanıdığımın bebeği rotadan sonra bilinen bir yan etki olan bağırsak düğünlenmesini yaşadı bebek öldü dediler resmen ama neyseki kurtuldu. Yeğenim 1 ay beyaz kaka yaptı rotadan sonra ve rota virüsünü de geçirdiğinde hafif atlattı. Olanlar çoğunluk hafif geçiriyor duyduklarıma göre. Benim durumum var ben yaptırmadım. Doktorum da aşıyı öneren bir doktordu baktı ben çekimserim ishal olur geçer en çok dedi ki kendisi iyi bir doktordur. Ama çok ciddi atlatan da var işte. Aşının avantajı ve dezavantajlarını ve rota virüsnn dezavantajlarını bilip iyi düşünmek lazım. Her bünye farklı. Her bünye hastalığı da aşıyı da aynı şekilde karşılayamayabiliyor.
irva Gsarem 2 ve 4. Ayda yaptırdım bazı doktorlarda 3 ve 5.aylarda yaptırıyor 3.ayda bir doz 5.ayda diğer doz.
Ddddddd01 Gsarem ilk oğlumda bilmiyordum 6 aylıkken yakalandı rota ya resmen ölümden döndü hastanede yattık bi kaç gün serumla beslendi sadece ancak öyle kendine geldi ama ikinci çocuğuma hemen yaptırdım.
kirmizibasliklikiz_ Gsarem yaptirmayin diyen doktor yoktur diye dusunuyorum.. insanlarin ne dedigini onemli degil cocugunuzun sağlığı icin imkaniniz varsa yaptirin
Umii Gsarem kim önermiyor ya neye dayanarak onermiyorlar cok onemli bir asi mutlaka yaptirilmali bizim bu ay ikinci doz var sirf aşı icin gram altin bozdurdum nakit kalmamışti cocugumun sagligini niye riske atayim