Zeyzey324 Şimdi benim bebegim kullanıyor flixotide. Ancak inhaler olarak alıyor. Yani bildiğimiz astım hastasi insanlarin ağızlarına tutup bir kere sıkarak içlerine çektikleri versiyonu. Aerochamber aracılığı ile veriyoruz,bebek olduğu için.
Bunun bir de nebulizator yani buhar makinesine serum fizyolojik ile seyreltilerek verilen versionu var.
Flixotide genelde koruyucu olarak verilir. Ventolinle kombinasyonunda hastalığı cok guzel tedavi ederler.
Dediğiniz gibi cok yan etkili bir ilac degildir asla.
Aksine en masum tedavi yollarindan biridir.
Cunku hava yolu ile aldığı icin, ilac direkt ciğerlere nüfuz eder ve başka hiçbir organa karışmaz. Bu şekli ile paroldan bile daha masum diyebiliriz!
İçerdiği maddelerin dozu oyle hafiftir ki bizim doktorumuzun söylemesine gore 1 tek doz prednol igne vurulmak, 200 kere cortair vermekle eş değermiş. Bu ihtiva ettiği kortizonun ne derece düşük degerde olduğunu anlatiyor.
Bu kadar düşük dozda iken bu kadar etkili olmasinin nedeni direkt cigere ulaşması.
Yalnizca ağız bakımına dikkat etseniz pamukcuk oluşmaması adına, geri kalanında gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Benim bebegim yaza kadar sabah akşam bir fis kullanacak cunku kronik astım bronsit hastası.
Eger bunu kullanmazsa her hastalandiginda prednol igne vs kullanmasi gerekir ki bu cok daha yan etkili bir durum.