Merhaba hanımlar, bugün kadına yönelik şiddetle mücadele günü olarak anılıyor. Bugünü kadınlarımızı bilinçlendirmek adına paylaşmak istedim. 6284 sayılı yasa ile 2012 yılından beri kadınların lehine (ki aslında bu kanun korunması gereken herkesin lehine getirilmiştir, daha çok kadın lehine uygulamalar nedeniyle bu şekilde akılda kalmıştır) pek çok koruma ve uzaklaştırma tedbirini getirmiş olup, kadınlara barınma, geçici maddi yardım, rehberlik ve danışmanlık, koruma kararı ve uzaklaştırma gibi tedbirler getirmiştir. Bununla birlikte en çok söylemek istediğim Türk ceza kanunumda eşe yönelik şiddet şikayete tabi değildir, basit yaralamadan farklı olarak nitelikli ağırlaştırıcı bir haldir. Hukuki olarak çok derinine kadar inip anlatmam zor olur ama şiddete maruz kalan hanımlar, kades diye bir uygulama var, hemen kolluğa haber verebiliyorsunuz, lütfen bunu indirin telefonunuza, yalnız olmadığınızı bilin, barolarda kadın hakları ile ilgili ayrıca ilgilenen avukatlar var, hukuki yardım alın, maddi durumum yok demeyin çünkü adli yardım müessesesi var. Çok ayrıntılı anlatamadım ama umarım birilerine belki bir faydamız dokunur. Burada avukat hukukçu anneler de var, onlar da yardımcı olacaktır. Değilse bile adliyede hepimiz sizi bekleriz, aile büroya bakan personeller şiddete maruz kalan kadınlarımızı geri çevirmemektedir.