Leylla54 Kızlar bebeğim 6 aylık oldu artık yavaştan ek gıdaya başlamak istiyorum ama nasıl yapıcam bilmiyorm siz neler yaptınız bebişlerde ilk olarak ne werdiniz nasıl başlamalıyım 🤷🏻♀️
Snowglobe Leylla54 daha benim var ama araştırmalarım ve burda ki anneleri takip ettiğime göre once yoğurt sonra sebze sonra meyve tadımı yapmak gerekiyormuş. Meyve tatlı olduğu için bebiş sebze yemeyi reddebiliyomuş. O yüzden en son meyve.
Tkerman Leylla54 tavsiyem öncelikle sebzelerden başla pürelere meyveyle başlayınca sebzeyi zor yiyorlar. Bizim süt alerjimiz var o yzden pürelerle başladık patates, havuç,balkabağı gbi sebzeleri küpküp foğayıp haşla sonra tel süzgeçten geçir ezerek hafif sulandırmak için haşladığın sudan ekle günde 1gün 3yenk kaşığını geçmesin ama önce tek tek sebze ver alerji varmı diye 3 gün kuralını uygulamalısın sonra karışık sebzeli verebilirsin
Yldrm3105 Leylla54 ben bugün yoğurtla başladım bakalım hayırlısı olsun 1_2 çay kaşığı kadar yemiştir 😊
YazarAnne Ben önce taşımlara başladım üç gün kuralına uyarak. Önce kabak, havuç, patates, balkabağı, yoğurt, elma, armut, muz… böyle gidiyor liste. Bu zaten 1 ay gider maksimum.
Yekta29 Ben yoğurt pirinç Unu içine muz falan koyuyordum cici bebe her şeyden tatir ver yani sonradan yememezlik yapıyor bebekler
YazarAnne Buharda haşlanması için aparat aldım. Örneğin; patatesi soydum küçük küçük doğradım, tencereye su koydum apartı koyup onunda üstüne sebzeyi koydum. Başlandıktan sonra da ilk zamanlar püre halinde verdim. Sonra çatalla ezdim. Şimdi de patates ezici ile eziyorum ki pütürlü kalsın. Ona da alışsın
YazarAnne Tadımlar bittikten sonra da sabah elma püresi, öğlenden sonra yoğurtlu pekmez diye bir liste oluşturdum. Daha sonra öğlenleri sebze püresi vermeye başladım. Şimdi de akşama çorba şeklinde devam ediyorum. Artı birde sabah kahvaltı ekledim listeye.
YazarAnne Leylla54 evet önce ilk gün kabak püresi yaptım. İlk gün bir çay kaşığı sonra bir tatlı kaşığı sonraki gün bir yemek kaşığı verdim. Baktım alerjisi yok, ertesi gün başka bir sebze denedim. Daha sonraki günlerde mesela kabak denediniz, patates vs tek tek denediniz. Havuç deneyeceksiniz diyelim. Kabak ve havucu karıştırıp verebilirsiniz çünkü kabakta alerjisi olmadığı İçin alerjisi olursa havuçtan olacağını bilirsiniz. Örnek veriyorum ben tabi.
YazarAnne Leylla54 6 aylıkken önce tek tek tadımlara başladım. Onlar bittikten sonraki süreçte devam ettim bu şekilde.
YazarAnne Merve5693 eğer ilk kez tadım yapacaksanız o gün başka birşey vermemeniz gerekir ki alerjisi olursa neden kaynaklandığını bilin. İlk gün bir çay kaşığı ikinci gün bir tatlı kaşığı üçüncü gün bir yemek kaşığı sadece o ürün verilir. Baktınız alerjisi yok onu daha sonra rahat rahat verirsiniz