Gulenay1234 Merhabalar ya ben yoğurt mayalamadım dün 22:30 civarı sabah 7 de baktım ki hepsi süt gibi daha çok da emin bi şekilde yapmıştım saat 13:30 a doğrı katılaşmış dışarıda dışarıda çok durduğu için bozulmuş mudur tadı iyi di ama çok bekledi
Mbal Gulenay1234 kremamsı olmasının sebebi fermantasyonunu tamamlayamamış olması. Bana da olmuştu. Kaynatıp peynir yapmıştım. 🤷🏼♀️
Kubraybars Gulenay1234 o zaman tam tutmamış canim ya cok soğuk yada çok sıcakken mayalamissndir bende fazla tutturamiyorum yoğurt yapmayi
Mbal Gulenay1234 ben de çok dikkat etmiştim fırında beklettim falan ama olmadı işte. Sanırım mayasında yeterli bakteri yoktu. 🤷🏼♀️ Neyse napalım peynir oldu en azından.
Grlnl Gulenay1234 sıcaklığını ayarlayamamışsınız dir ve kapakları açık tutun mayalayacağınız kapta soğutun sütü. Mayalarken çok karıştırmayın. Mayalıktan sonra hareket ettirmeyin. Yoğurdun gövde kısmını güzel sarın altına da mutlaka örtü serin 😂 bu kadar sanırım
Kubraybars Gulenay1234 4 5 saat geçtikten sonra dolaba koydun mu soğuk yerde durması lazım katilasmasj için 😀
Naciyeylmz Gulenay1234 sütten de kaynaklı olabilir cnm her süt iyi olmaya biliyor bnmde öle olmstunsutu değiştirdim