Seda0651 canım anne karnında bebekler sürekli sallandığı için ritmik hareketlerle sallanmayı o yüzden çok isteyebilirler sen kundağı dene çünkü en iyi uyku eğitimi veren insanlar bile ilk 4 ay kundağın uykuyla bağlantısı olduğunu söylüyor çünkü bebek anne karnında büzüşmüş vaziyette olduğu için kollarını hareket ettirdiğinde doğduktan sonra kendini güvende hissetmiyor bu yüzden de uyumakta zorlanıyor kundak yaparsan hem uykusuna çok fayda olur hem de kendini güvende hisseder amme suresini dinle etmeni tavsiye ederim dediğim gibi ben 1 yaşındaki kızıma hala da amme suresi dinleterek uyutuyorum bir de şunu tavsiye edeyim iki 3 aylık olduğu zaman uyku rutini yapmayı dene yani her uykusu geldiğinde uyuyacağı odaya götür odayı loş bir ortama çevir alt değiştirmek pijama değiştirmek sure dinletmek bunlar rutin sayılıyor yani aynı hareketi sürekli peş peşe yaparsan bebek bunun uyku saatinin geldiğini hissediyor bu da daha çabuk dalmasını ve uykuya daha çabuk adapte olmasını sağlıyor sana tavsiyem ınstagram’dan baldan anne sayfasını takip et orada yeni doğmuş ve 3 yaşına kadar gelmiş bütün çocukların uyku ile alakalı çok bilgileri var çok faydası olacağına emin ol ben o sayfadaki bayandan birebir uyku eğitimi aldım şu anda 1 yaşındaki kızım odasında kendi kendine ve tek başına uyuyor ve bunu 4 ayından beri yapıyor