cansusvc Ben kucakta sallayarak uyutuyordum. Önce sallamanın dozunu düşürmeye başladım, sonra sallamadan sadece gezinerek uyuttum. Buna da alışınca beşiğine koymaya başladım. Tabi beşiğe alışması için bolca sabır depolayıp hedefe kilitlenmek lazım 😂 Yatır kaldır yöntemi bizde işe yaradı, kucak istedikçe aldım sallamadan bir iki gezinip sakinleşince geri bıraktım. İlk zamanlar oyun girişimlerine karşılık verdim (beşiği sevsin diye) sonra onu da kestim yoksa uyumaya odaklanamıyorlar. Zamanla yatır kaldır olayı çok çok azaldı, sadece ayağa kalktıkça yatırdım, başını okşadım ve bu şekilde alıştı. Uzun süredir kendi yatağında uyuyor (ben de yanında oluyorum, bırakıp gitme olayı bizi aşar şimdilik😂)
Ek olarak rutin önemli. Ben uzun rutinlerdense kısa kolay bi rutin oluşturdum. Yemekten sonra sakin yavaş bir oyun faslından sonra bez değiştirip pijamasını giydiriyorum. Odasında kuşlara kedilere va iyi geceler diye el sallayıp perdesini kapatıyoruz ve gece lambasını açıyoruz. Emziriyorum ve sütleri uyutuyoruz (memeye süt diyor, gece emmesini bu şekilde sütleri uyutarak kestik) sonra yatağa geçip gece lambasını kapatıyoruz. Her gün bunları yapıyoruz ve bu düzenden büyük bir keyif alıyor