Mirackaran06 🌺Sabah🌺
Hipp 5 tahıllı hazırla 90 cc formül mama ile. İçine 1 yumurta sarısı. Lor peynir. Çok az pekmez. Bebe bisküvi.
🌺Uykı saati geliuor o yüzden ara öğünde mama yiyor
🌺Bu aralar her öğlen tarhana içiriyorum hasta olduğu için içine Kuzu iliği katıyorum 1 küp buzluk poşetine koymuştum ben
Öğlen
Yarım patates küçük parçala
Bi kaç dilim havuç küçük parçala ikisini bir haşla hazır su ile. Rondola. Haşlama suyu ile katılığınj aç.
60 cc formül mama yap normal biberon maması yani
1 çay kaşığı zeytinyağ
Öğlen
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı irmik
Bir kaç dilim havuç
1 su bardağı kuzu ilik suyu
Hepsini haşla rondola.
🌺Ara öğün. Bunlardan biri🌺
Meyve püresi
1 adet elma
1 adet armut
1 adet muz
2 yemek kaşığı irmik
Meyvelerin kabuklarını soyup, (muz hariç) minik minik doğrayalım.
Tencerede üzerini geçene kadar su ekleyip, 10 dakika haşlayalım.
Son olarak muzu ve irmiği ekleyip, 1 dakika sonra tencereyi ocaktan alalım.
Rondodan geçirip minik kavanozlarda dinlendirip, bebeklerinize yedirebilirsiniz.
4-5 gün buzdolabında tadı bozulmadan saklanabiliyor. Mevsim meyvelerine göre tarifi değiştirebilirsiniz.
1 su bardağı hazır su
1 yemek kaşığı pirinç ununu pişir
Cennet hurması ekle yarım
Rondoda çek
6 adet kayısıyı 2 çay bardağı hazır su ile haşla. Sonra kabuklarını soy. Suyunu atma ama. Soyduktan sonra suyuna ekle geri. Rondodan geçir. Kavonoza koy. 3-4 gün içinde tüket Muhalkebilerede katabilirsin. Kabızlığa birebir
Kayısılı muhallebi
3 adet gün kurusu kayısı + 1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 bardak su
🎀3 adet gün kurusu kayısımızı güzelce yıkayıp cezve içerisine alıyoruz .Bir çay bardağı suyla iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz
🎀 Kayısılar piştikten sonra kayısıları cezveden alıp kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz ( haşladığımız suyu kesinlikle dökmüyoruz )
🎀Haşladığımız suyun içerisine tekrar kayısılarımızı alıp bir su bardağı su ,irmik ve pirinç ununu ekleyip tekrar ocağa alıp bir taşım kaynatıyoruz
🎀Blendırdan geçirip soğuyunca afiyetle bebeğimize yediriyoruz🎀
Gün aşırı yoğurt.
Genelde akşam tok tuttuğu için
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı hazır su ile pişir
1 çay kaşığı dut pekmezi
Muz cam rendede
Hepsini karıştır
En son 2 ölçü formül mama toz halinde ekle
Her yemekten sonra 20cc su içer