yunusemree
Başka hiç bir tarife bakma. Ben hep yapar buzluğa atarım. Ölçüyü fazla kullanıp 80 adet falan yapıyorum.
İÇLİ KÖFTE
Dışı için
2 su bardağı köftelik ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı un koy
1,5 su bardağı kaynar su
1 yumurta
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
İçi için
500 gr az yağlı kıyma
3 adet soğan büyük boy mutlaka suyunu sık.
125 gr. kadar🙄 Tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kadar tuz
1 çay kaşığı karabiber
İstersen içine cevizde ekleyebilirsin.
YAPILIŞI
Öncelikle iç harcını hazırla, uygun bir tenceryi ocağa alalım, kıymayı tenceremize koyup kavuralım suyunu salıp, çekince ince kıyılmış soğanı ve tereyağını ekleyip karıştıralım, soğanlar sönünce, salçamızı baharatları ekleyip karıştıralım, en son cevizi ekleyip ocaktan alalım soğumaya bırakalım, iç harcımız soğurken biz köftemizi yoğurmak için, bulgur, irmik ve tuzu bir kapta karıştıralım üzerine 1,5 su bardağı kaynar suyu ilave edip 10 - 15 dk. Kabarması için bekliyelim, süre sonunda geniş bir leğene boşaltıp ilk sıcağı çıkınca unu, yumurtayı salça ve baharatları ekleyip karıştıralım azar azar içme suyu ilave ederek harcımız macun gibi kıvam alana kadar yoğuralım 1,5 su bardağına yakın su kullandım dikkatli ve sabırlı olalım çok su eklersek kıvamı kaçırabiliriz.
Kaynar su ile ıslatman önemli. Çünkü kolay açılır kağıt gibi ince olur. Soğuk su ile ıslatırsan malesef yeteri kadar açılmaz