Cnmcm123 Selam kızlar nihayet 6 aylık olduk ancak bebeğime ne vermem gerek ne verirsem kabız olur araştırmalarıma rağmen tatmin olamadım siz anneler deneyimlediğiniz şeyleri paylaşırsanız çok sevinirim
Yasemin38 Cnmcm123 https://resimyukle.io/r/0NQpr2Aimm bizim başlangıç listemizdi canım işine yarar belkş
Zeynep-almila Cnmcm123 bir 20 gün falan oldu bizde başlayalı yoğurt, havuç, patates, balkabağı, tatlı patates , yumurta sarısı henüz bunları denedik hepsine genelde bur tatlı kaşığı kadar zeytinyağ attım kabızlık yaşamadık henüz ☺️
Symdfn Cnmcm123 havuç patates kabak bu üçünü 3 gün kuralı ile denemeye başla püre şeklinde kabız yapmasın diye içine bir miktar zeytin yağı bu süreçte tatlı besinleri vermemek en doğru olan çünkü sonrasın da sebze reddi olabilir. Ev yoğurdu. Sebze tadımları bitince bitince birde irmiği az suyla haşla soğuyunca içine muz (bu kabız yapabilir muzdan dolayı endişelenme. Sonrasında tattırdığın sebzelerin çorbasını yap salçasız yada bebek salçası ile soğan sarımsak kullan içine. Sonrası geliyor zaten ilk ay biraz kaos ama halledersin
Merveee_94 Cnmcm123 bizde başlıcaz önümüzdeki günlerde ne vericem nasıl vericem hiç bilmiyorum doktorumuz en az 3-4 sebze 3-4 meyve yumurta sarısı yoğurt ve kıyma denemem gerektiğini söyledi
Bademmmmmm Yasemin38 Benim de 20gun oldu ek gıdaya başlayalı hiç kabız olmayan çocuğum kabız oldu ve 4gundur bı kere bile kakasını yapmadı herşeyi denedim ama olmadı neden böyle olmuştur kafayı yiyeceğim 4gub normal mi ek gıda dönemin de olur mu
Busra3883 Zeynep-almila bebeklere uygun zeytin yağı mi kullanıyorsun yoksa bizim yemeklere kullandığımızdan mi
Zeynep-almila Cnmcm123 Aslında ilk patates ve yumurta tadminda ayrı verdim daha sonra yoğurdu sevdiği için yoğurtla karıştırdım yoğurt-yumurta sabah henüz çok karıştırmadim 😊
Yasemin38 Bademmmmmm normal canım. Saf zeytin yağı damlat tadımalarına.kaysı kaynatıp suyundan verebilirsin. Emiyorsa sende bol bol su iç kayısı falan ye süttende geçer
Cnmcm123 Bademmmmmm çok normal canım ek gıda döneminde kabızlık oluyor hiç endişelenme verdiğin şeylere az az zeytinyağı koyarak ver
Bademmmmmm Yasemin38 bı dediklerinizin hepsini yaptım 4gundur tık yok yarın doktora gideceğim ama bı bebek 4gun kaka yapmadan nasıl durur ağlamıyor da huzursuz da değil
Bademmmmmm Cnmcm123 Ama 4gun ya çok uzun değil mi bu süre ne kadar beklemem lazım ki daha sizlere bu kadar uzun oldu mu ek gıda dönemin de dediğiniz herseyi yaptım fayda etmedi