teachersrn Mom34 benim doktorum mukus ve nokta kan diyet açarken seni durdurmıcak şakır şakır kan görürsen durdurulamayan ağlamaları aşırı huysuzluğu ve ciltte döküntüsü olursa alerjeni kesiceksin demişti. Zaten ek gıdadan sonra oğlum ne yerse yesin kaka hiç bi şekilde mukuslanmadı mukus yoksa kan da yok zaten
Mom34 teachersrn hmm anlıyorum o zaman mukus normal karşılanabilir. Çok teşekkür ederim açıklamalar için yavrunuzla sağlıklı bayramlar dilerim🎈
elifsrbs Birşey soracağım kızlar bu süt alerjisini net nasıl anlayabiliriz. Sırf anne sütü veriyorum, anne sütü alan bebeklerde dışkı katı kıvamlı olmamakla birlikte hafif sümsüksü oluyor bu yüzden anlayamıyorum 🤷🏻♀️ yardımcı olabilir misiniz
Mom34 Bebegimm42 anne sütü alan bebeklerde olur ama aşırı yoğun olduğu için suohelenmistim alerji çıkmıştı
extraordinarymom Mom34 kakada kan olmadığı sürece diyete gerek yok demişti bizim doktor. İlk 4 5 ay sürekli mukusluydu, her gittiğimde kan yoksa devam alışacak demişti. Öyle de oldu. Tekrar bi doktora danışın isterseniz
Happydef teachersrn diyetiniz ne kadar sürdü benim bebegimin tavuk kırmızı et sur urunleri alerjisi cikti doktor diger seyleri ye dedi gecen az bisey domates salcasi kullandim 2 gundur mukuslu kaka ve karin gurultusu geri basladi😔
teachersrn Happydef dokuz ay diyet yaptım salçaya tepki vermesi şaşırtıcı aslında. Testte mi çıkmıştı yasak gıdalar? Salça domates çıkmadıysa ondan olması biraz tuhaf
Happydef teachersrn hayir domates alerjisi bakılmadi et tavuk sut urunleri yumurta soya ceviz fistik bakildi. Balikta benim takibimle biliyoruz cunku yediğimde nuksetti salcada oldugu gibi
teachersrn Happydef anladım ama bebeğiniz proktokolit gibi duruyor yani hayvansal protein alerjisi. Salçaya tepki ciltte oluyor genelde kuruyemiş vs gibi. Bağırsakta olması pek beklenmiyor. Acaba yemekte tereyağ falan da mı vardı? Yani salçasız da kalmamanız için diyorum. Bence tepkisi aşırı olmadıkça devam edin
Happydef teachersrn yok canim makarna yapmistim biber salcasi kullaniyorum doktor oyle diyince az biseyde domates salcasi koymustum deneme amacli. Bu dediginizi ilk defa duyuyorum gecici bir alerji mi ki
teachersrn Happydef evet en kısa süren alerji o. Ek gıdaya geçince kaka toparlanıyor ve diyet açıyorsunuz. Anne sütündeki proteinleri sindiremiyor bebeğin sindirim sistemi. Bağırsaklarına ağır geliyor onu sindirmek için mukus salgılıyor. O yüzden mukuslu kaka oluyor. Çok zorlandığında kan da oluyor. Bana da çok fazla şey yasaktı ama gereksizmiş. Yanlış diyet yaptım bir ay boyunca buğday bile yememiştim. Mukustan başka tepki olmadıysa salçaya devam edin bence. Aşırı huysuzluk ciltte döküntü veya kanlı kaka gibi belirtiler yani
Happydef teachersrn oldu malesef canim yuzu damar damar kizariyo hemen kusmasi artiyor karin gürültüsü ve gaz problemi arttı. Sanirim biraz fazla hassas. Gittigim doktorda dogru duzgun bilgilendirme yapmadi bunlari yeme 15 gun sonra gel diyip gonderdi. Dun bir doktoru aradim docent bir sure yeme dene eger tepkime olursa bir sure daha yeme sonra tekrar dene dedi. Sehir disindaydi oraya gidince goturcem insallah ilgili bir doktordu daha iyi bilgilendirme yapacagini düşünüyorum
teachersrn Happydef o zaman daha dikkatli olmanız gerekiyor evet. Genelde küçükken testlerde de çıkmıyor zaten çıkması bile biraz daha hassas olduğunu gösteriyor. Çocuk doktoru mu alerji uzmanı mı? Bu konuda doktorunuzun alerji uzmanı olmasına dikkat edin
Happydef teachersrn alerji uzmanina götürdüm ama bursada da bi docent buldum alerji icin insallah onada götürcem 10 gundur tuketmiyor olmama ragmen cikti bide