KahramanAnne Kızlar ne zaman kek yapsam düzgünce çıkmıyor kalıptan yağlıyorum unluyorum amaaa yok kalıbımda kötü değil granit kek kalıbı. Tarif deseniz klasik kek tarifi. Nerde hata yapıyorum püf noktası ne bu işin 😂
IceLady KahramanAnne şurda bekliyim gerçekten bende anlamıyorum. Elim lezzetlidir her tatlı hamuru yaparım. Ama şu kek ve nohut yapamamak beni benden alıyor
[silindi] KahramanAnne iyice yaglayin kek pisince kenara alin sogumasini bekleyin soguduktan sonra cevirin direk cikmasi lazim.
Sabirsizannecik KahramanAnne soğumasını bekliyor musunuz ben bir on dk kadar bekliyorum sonra ters çeviriyorum hooop çıkıyor
KahramanAnne Burcinmiray soğumasını bekliyorum evet ama yine de dağılıyor elimde mi bi uğursuzluk var acaba😂
KahramanAnne [silindi] yapıyorum ama kaymıyor yapışıyor yağlıyorum güzelce hatta un serpiyorum bazen daha rahat çıksın diye ama yok yapışıyor 🙄
Burcinmiray KahramanAnne kalıbı güzel yağlamak lazım aslında bende de ilk öyleydi galiba az yağlıyormuşum sonrasında baya baya yağladım şükür düzeldi çok güzel oluyor şimdi😂 pişirdikten sonra kalıbı tabağın üstüne ters çevir o zaten soğuyunca çıkıyor olması lazım😂😂
Seyma_29_ KahramanAnne sadece yağ sürüyorum kalıba çokta güzel çıkıyor. Acaba fırından çıkar çıkmaz mı kalıptan çıkarıyorsunuz
ikircikli_kircicegim KahramanAnne kekinizi acaba tam pişirmeden mi alıyorsunuz genelde iyi pişmiş kek dağılmaz. Bir de az un koyuyorsan daha çabuk dağılıyor. Koyduğun un miktarını cogaltmayi dene bir de. İyice pişir. Kek pişince soğumasını bekle. Azcık kenarlarından bir bıçak yardımıyla kaldırabilirsin kenarları yapistiysa açılır.
[silindi] KahramanAnne Yag olrk ne kullanıyorsun?Margarin daha iyi döndürüyor aivi yag isindikca yapistirabilr.En kötü olmadi firin kağıdı koyun kalibiniza cikmama sorunu ortadn kalkr.Yada kaliba yag surdgn zaman firinda kalibi biraz isit yani yagiyla beraber isinsin kalp harci oyle dok.
Deletedmom27337 KahramanAnne sıvıyağ mı margarin yağ mı kullanıyorsun??? Ben margarin kullanıyorum hiç yapışma olmadı şükür. Annem sıvıyağ döker onun yapışır 😂
MyEternalLoveNoyann KahramanAnne ayh aynı sorun bende de var her yolu denedim yok kalıptan düzgünce çıkmıyor o kek.
asellina20 KahramanAnne hamuru çok mu sıvı oluyor acaba? Kalıpta kek yapıyorsam bir tık fazla un koyarım ben hamuruna yine akışkan olur ama çok cıvık olmaz. Tık diye çıkar yumuşak olur
KahramanAnne asellina20 sıvı da yapmıyorum tam kulak memesi kıvamında ama mübarek her seferinde yapışıyor
eymenzeynep KahramanAnne kalıbı yağlayıp 10 dakika kadar buzluğa koyun. Çıkarınca kek hamurunu öyle dökün
[silindi] KahramanAnne kek harcı kulak memesi kivaminda olmazki ama daha civik olmasi lazim kulak memesi kivamda kurabuye pogaca hamuru falan yapiyrm bn e ele yapismayn oluyo haliyle kek harci dha civik akiskan olmasi lazm
Ecreee Soğumasını bekleyin,ya kısımlarını havalandırma yani elinizle esnetin, yapışkanlık varsa açın dikktli şekilde sonra ters çevirin..bide böyle deneyin,,
Rainyellow KahramanAnne hahahahah aynı ben silikon kek kalıbı bile aldım olmayınca olmuyor artık bende borcamda yapıyorum