yusufmertmom Kızlar 15 günlük bebeğim ve 2-3 gündür uykuya dalamıyor uykusu var gözler gidiyo ama. Be yapabilirim nasıl oluyo bu durum , ne zaman düzelir yardımcı olur musunuz deneyimlerinizi bekliyorum 🌸
Nursena0606 yusufmertmom Uykusu olduğunu anladığınız an sessiz bir ortam seçin. Hareketlerini sınırlandırın. Mesela sallamayın. Omzunuza alın ve olduğunuz yerde küçük küçük aynı hızda sağa sola hareket edin. Ya sırtını ya poposunu yavaş yavaş okşayın.Uyumuyor diye stres yapmayın. Daha çok küçük nasıl alıştırırsanız öyle gider.
ddae06 yusufmertmom erken doğummu ? kuntak yapın ve eğer erken doğumsa beyaz gürültüyü deneyin henüz beyin sinir sistemleri erken doğumda gelişmediği için çocuk uykuya geçme kabiliyetini kazanmamış oluyormuş benim kızımda öyleydi ama sabır geçecek çok zorlamıştı bu konu beni şimdi geçti sen stres olup sütünü azaltma
yusufmertmom Nursena0606 sese alışkın aslında , dediğiniz gibi normalde arkadaşlarımın bebeklerini hep uyuturdum ama iş kendininki olunca uyumuyormuş 🤦🏽♀️
SimayT yusufmertmom ben hep göğsümde uyuttum ne sessiz bir yere nede karanlık bir yere geçtim şuan 7 aylık ve uykusu gelince her türlü ortam da uyur asla yerini aramaz 3 4 aya kadar hep gogusumde uyudu ten teması için onu ben istedim ve o şekilde alıştı ama şuan emerken uyuyor ve yerine yatırınca kalkmıyor seni istiyorsa bırak kucağında dursun alışır eder diye hiç düşünme şuan sana ihtiyacı var senin kucağında yanına da ne kadar olursa o kadar güvende ve rahat hisseder
Nursena0606 yusufmertmom sese ne kadar alışkın olabilir daha çok küçük. Emin olun uyku ses kaldırmaz. Sessiz ve sakinlik ister.
yusufmertmom SimayT alışması benim için problem değil ki zaren uyuşa keşke , gözler kapanıyor dalamıyor memeyi çekince yatağa koyunca uyanıyor hemen. Bu uyanma işini aşmam lazım
Dilara-ku Aynı durum bizdedir var 39 günlüğüz ve 15. Günden beri devam ediyor. Gazı olmadığına emin olun ve kendi koynunuzda uyutmayı deneyin. Alışır diye korkmayın ilk üç ay bebeklerde alışma durumu olmuyor.
yusufmertmom Dilara-ku benimle uyumak istiyor zaten biliyorum canım uyuyunca yerine koymamı istemiyor o zaman uyanıyor. Birde memeyi ağzından atıyor sonra kıyameti kopartıyor meme değişikliği istiyor. Sezeryan oldum zaten yani sanırım çok süt yok daha belkide vardır bilmiyorum ama akşamları özellikle gece 3-4-5e kadar sürekli emince süt gelmiyor sanırım
1omer_annesi yusufmertmom aynı benimki ben çektiğim an ağzına emzik veriyorum biraz daha kucagim da sallayıp yerine koyuyorum pispisliyorum
Dilara-ku yusufmertmom yaşadıkların o kadar tanıdık ki kendini hiç yalnız hissetme. Bazen çıldırasım gelip ağladığım zamanlar oluyor. Yeni taktiğim şöyle hem emziriyorum gemde sütümü sağıyorum onu veriyorum. Böylelikle baya doymuş oluyor ve uykusu geliyor.
yusufmertmom 1omer_annesi bazen emzikle kanıyor ama çoğu zaman olmuyor yaa. Normal mş yani dalamaması uykuya