Gmzttt Önce hangi saatlerde uyuyor onu belirlemek gerekiyor. Ayına göre kaç uyku yapması lazım onu ayarlamak lazım… Benim oğlum emerek uyuyordu, 9 aylıktı eğitimi verdiğimde… Saatleri belliydi zaten hep. Öğleden sonra saat 5 ten sonra uyutmuyordum çünkü saat 5ten sonra bebekler gece uykusu olarak algılıyormuş bu uykuyu. Önce nerde uyutuyorsam oranın dışında bir yerde emzirdim emzirirken tam gözlerini kapamaya yakın göğsümü yavaşça çektim sonra yatağına koyup hafifçe biraz poposunu pışpışladım. İlk gün böyleydi. Sonraki gün uykusu tam geldiği an göğsümden aldım yatağa koyup pışpışladım çok kısa ama… Sonraki gün de uykudan 20 dakika önce emzirip yatırdığı odaya götürüp direk yatağa koyup çok kısa pışpışladım… Sonraki günler hep böyle yaptım… Büyüdükçe de sadece yanına oturdum, sonra da teması kestik, ben sadece yanında duruyorum odasında o da dönüp uyuyor kendisi… Hâlâ odasında duruyorum uzak da olsa, nedense bir korkusu var yalnız kalınca o yüzden hâlâ yanında kalıyorum uyurken… İlk başlarda ağlar ama sakinleştirmenin yolunu annesi olarak biliriz tabi bebeğimizin, ona göre hareket ederiz 😇