Asya28 Kizlar ek gıdaya başladık bugün 10.gun kızım tuveletini dokuz gün oldu yapmadı,bugün anladık galiba kabız olmuş önerileriniz varmı iyi gelecek birşey,bir çay kaşığı saf zeytinyağı verdim iyi gelir diye
kitapkurdubebeninanasi Asya28 9 gündür yapmamis yeni mi fark ettiniz kabiz olduğunu? Çok geçmiş olsun bebeginize eğer ek gidaya geçiş döneminde kabiz oluyorsa ek gida miktarini fazla veriyorsunuz demektir azaltin biraz anne sütü ya da mama aliyorsa onu arttirin. Tadim yaptirdiginiz her seye zeytinyagi gezidirp yedirirseniz kabiz olmaz ayrica.
SEDANURRRR Asya28 günde 6 kere ver zeytinyağı ben 1 aylık kızıma bile veriyorum çok rahat yapıyo günde bir çay kaşığı bebeğine fayda etmez bebeğin büyük çünkü
Asya28 kitapkurdubebeninanasi valla canım tecrübesizim sadece anne sütü alıyordu bazen anne sutunde bır haftaya kadar yapmadığı oluyordu ben ek gıdaya gectim böyle bişey olabilir diye tetikde bekliyordum ama tam bugün rahatsız oldu önceki günler rahatsız değildi on gün içinde iki defa yaptı ama çok az yaptı ek gıdalara zeytinyagi kattigim içinde bu kadar sikintilanacagini hiç dusunemedim ,bir tatlı kaşığı zeytinyağı katiyordum hep ek gidalarina
Asya28 kitapkurdubebeninanasi Belki fazla kaçırmış olabiliriz o zaman anne sütü alıyor ,dikkate alicagim önerilerinizi teşekkür ederim
herseyyalantekgerceksen Asya28 siz bence kendiniz bol su tüketin bebeğe su snda 6 aylık için bir tatlı kaşığı çok gibi geldi bana yine de sz bilirsnz siz hiç el gda vermiyorms gibi emzremye devam edin sık sık emmesini tavsiye ederim bir hafta yapmasa da normal görün
herseyyalantekgerceksen Bugün de tam bu konuda doktora gittik öncelikle kabızlık denilen şey kaka yapamama değil yaptığı Zaman katı kaka olması lazım ki kabızlık teşhişi konulsn doktorun önerdikleri Anne mutlaka ogunelrine zeytinyağli sebzeler eklemeli Bebeğe zeytinyağı ile karnınıa saat yönünde masaj yapmli Anne bol su içmeli Biz şu anda dokuz aylık olduk biz gliserin mi ne şu anda aklımda yok bir fitilin yarısni kullan dedi ve kullanır kullanmaz fitilddn mi yoksa zatn yapacağı zamana mı denk geldi Allah daha iyisini bilir yaptı Duphalac vermsti yine de akşam bir tatlı kaşığı verdim Bir de kan damlası ferrum kullanıyordum ferrum yerine bestirol mu neyse ondan aldm ferrum kabızlık yapan bir kan damlası şimdiye kadar neden degstrmedysem… Ve eczacimz da 9 aylık bir bebek de olsa anne sütü alıyorsa kabızlık yaşamaz dedi biraz sıvı alımını arttırmak lazm anne için…
HKyhn Asya28 kuru kayısıyı sıcak suya ıslatın. Onun suyundan verin. Anında etki eder Kayısılarını siz yiyin. Bebeğe de verebilirsiniz. Çünkü katkısız şekersiz olduğu için düzenli zeytinyağı verin. Verdiğiniz sebzelerin içine muhakkak koyun zeytinyağını