Danerys Merhaba hanımlar oğlum 4 ayı bitirdi 5. Ayın içindeyiz. ek gıdaya başlıyoruz yavaştan. Başlıklara baktım hep 6 aydan sonrası Bu aylarda ek gıdaya başlayan annelerimiz neler yediriyorsunuz yavrularınıza? Tariflerinizi bekliyorum 💙
birfincantuzruhu Danerys süt ürünleri alerjisi yoksa yoğurtla tadımlara başlayabilirsiniz. Bizde 5. ayda başladık. Daha sonra sırayla mevsim sebzelerini buharda pişirip blender yapmadan çatalla ezip 3 gün kuralına göre verebilirsiniz. Daha sonra meyveleri denersiniz.🧚♀️🌸
HurremSultan Danerys ben 5.aydayız başladık 3 gün patates verdim 3 gün havuç verdik yoğurt verdim üç gün kuralına uymaya çalıştım beceremedim ayına uygun herşeyden veriyorum alerji testi yapılmıştı ondan bişey çıkmayınca fazla dert etmedim 3 gün kuralını falan
Funda80 Danerys bizde 5 ay 4 günlügüz. Doktor bugün ek gıdaya başlayabilirsin dedi. Yoğurt, yumurta sarısı, tarhana çorbası, yayla çorbası vermeye başlayabilirsin dedi. Bugün yoğurtla başladı pek sevmedi ama zorlamadım bende. Yarın tekrar denicem bakalım
12338 Danerys Canim herşey yediriyorum pilav eğer bebeğin yiyebiliorsa taneli şeyleri pilav çorba ayran çorbası yumurta haşlanmış sevmior bende ona krep yapiorm yulafla peynirle ekmekle yedirmeye çalışıyorum tabi çok zorlaniprm muz yediriyorum ekmek ufalayip meyve kayıp yediriyorum sulandırıp her çeşit şey ozelikle yaptığım ilk aylarda meyve pureleriydi meyveleri haskiyop blendirdan geçirin meyveleri haslayinca içine yulaf birazda irmik katın pekmezle tatlandir
Danerys birfincantuzruhu süt alerjimiz çıkmadı bu zamana kadar. Yoğurdu kendiniz mi yapıyorsunuz nasıl yoğurt yedi?
Danerys HurremSultan alerji testi yapmadık ama evde balkabağı var mesela buharda pişirip versem alerji yapar mı ? Alerjik bir sebze mi?
birfincantuzruhu Danerys evet kendim yapıyorum. Ilk gün 1 çay kaşığı verdim 2. gün 1 tatlı kaşığı 3. gün 1 yemek kaşığı verdim. Yaşına 1 haftası var şuan en çok sevdiği şey yoğurt ☺
HurremSultan Danerys hayır verebilirsin alerjik sebze diye vermemezlik etme her çocuk alerji yapmaz canım deneyerek ogrenicez
selinkp birfincantuzruhu yoğurdu günlük sütle mi yapıyorsunuz yoksa market sütüyle mi ? Bende yapacağımda bilemedim hangisi ile olur
HurremSultan Danerys benim cadı kabak sevmemişti bende zorlamadım kendimde sevmiyorum diye 😂inşallah seninki yer
12338 Danerys Patates kabak bir küçük soğan zeytinyağı nane belndirdan geçir çok seveceğini düşünüyorum bir kaşık irmik ekleyebilirsin
12338 Danerys Dort aylikmi aaa ozaman sadece tadım yapın kabızlık yapar ek gıda yuklenirseniz tadım yapın misal bir yemek kaşığı kadar bir ölçüde yiyecek yedirin taneli şuan yedirmeyin soğan daha çok yararli