Sevgili anneler kızım 13 aylık ek gıdaya geçtikten beri kahvaltı - ara öğün - öğlen yemeği- ara öğün - akşam yemeği - gece uyumadan evvel mama şeklinde besliyorum. kahvaltısında terayağında yada rafadan yumurta , peynir, pekmez , tereyağı ,haftada 1-2 pankek - patates kızartması ekliyorum kahvaltısına.Veya bazen de bulamaç şeklinde
ara öğün her zaman meyve (muz-avakado -armut - elma ezerek hazırlıyorum
öğlen yemeği çoğunlukla çorba (balkabağı-tarhana - yoğurt ezogelin- -sebze çorbalarını hergün birini ) veriyorum tam tahıllı ekmekle birlikte içine ufalıyorum
akşam yemeğinde ise etli sebze , kuru bakliyat , sebze yemeği Erişte ne varsa bizim yemeğimizde onu yiyor yiyemeyeceği bişeyse çorba veriyorum. Uyumadan önce de mama yapıyorum.
Bakınca bana çok iyi bir liste gibi geliyor amakızım ayda 100 gr almıyor bile. Hatta kilosu hep sabit. 8,5 kilo doktorumuza göre zayıf. Ve gerçekten iştahsız bir bebek zaten beni çok zor emdi. Şimdi bile bıraktı sayılır sadece gece uyumadan önce emiyor. Günde bir kere. Ama mama yemişse de emmiyor.Acaba ben bir yerde yanlış mi yapıyorum anneler. Çok mu karıştırıyorum azar azar yediği için tam mi doymuyor. İlk 2 3 kaşıkta ağzını açar sonra kapatır bir daha açmaz. Bir yemek yememiz 1 saat sürüyor oda çok az ve sürekli oynatarak. Lütfen fikirlerinize eğer bir yerde hata yapıyorsan düşüncelerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim şimdiden 🙏