cansu_efe Merhaba bebegimin süt alerjisi var galiba doktorumuz alerji doktoruna yonlendirdi alerji doktoru hangi testleri yapip sonuclandiriyor 2 3 gun bekleme suresi varmi yaptiran anneler lutfen benide bilgilendirirmisiniz ?
Burcuckmk cansu_efe bebekse sut ve yumurtaya bakıyorlar daha cok 1 yasindan büyükse daha detaylisini yapıyorlar
AA201207 cansu_efe özel hastane ise istediğiniz veya doktorunuzun gerek gördüğü besinlere bakılır ama devlet hastanesi ise daha az kapsamlı olabiliyor biz doktor degistirdigimiz için iki ayrı eğitim araştırma hastanesinde yapilmisti mesela birinde çileğe bakılmadi yoktu diğer hastanede bakıldı bunun gibi küçük farklar olabilir ama temelde süt et tavuk yumurta kuruyemiş buğday domates gibi en alerjen besinler her alerji testi yapılan hastanede olur. 20 dk icinde sonuç alıyorsunuz ama bebeğiniz küçükse yaniltici negatif sonuç alırsınız büyük ihtimalle eğer çok yüksek alerjisi yoksa. Bu deri testi bir de kan tahlili ile yapılan test var o da yine yanıltıcı sonuç verebilir
Kar-tanesi cansu_efe benimde bbeğimde iki haftadır yüzünde önce kırmızı sivilce gibi şeyler çıktı sonra biraz hafifledi başka yere dağıldı doktora götürdüm yenidoğanda olabilir geçici dedi. Bi haftaya geçer dedi ama hafifliyor sonra minik minik başka yerde çıkıyor. Acaba neden oluyor neyi kesmeliyim önce kendimde mukus ve kan yok
Aysecela cansu_efe bebeğin sırtına çok minik kesiler atıyorlar ama can yakıcı olmuyor bebek huysuzlaşıyor biraz sadece benim kızlarım ilk Bi huysuzlaştı sonra susmuşlardı çok can yansa çok ağlarlardı sonra oralara yumurta beyazı dana eti suyu süt falan damlatıyorlar 15 dk da çıkıyor sonuç
merve2681 cansu_efe benimde bebeğim 4 aylık 3. 5 aylıkken yaptırdım dana etine alerjisi çıktı. 15 dakikada çıkıyor sonuç. Bebeği yüz üstü yatırıp tükenmez kalemle çizikler atıyorlar sonra oralara ilaç damlatıyor lar neye alerjisi varsa o çizik kabarıyor. Ama çok ağladı oğlum ağlamaktan helak oldu artık. Ben yaptırdıktan sonra bir doktor ile görüştüm keşke yaptırmasaydın test dedi. 1 yaşından önce test yapınca çocukların her şeye alerjisi çıkıyormuş. Bilseydim yaptırmadım bazı hastaneler kaka tahlili yapıyor kaka tahlili i deneyin
Aalizzwell cansu_efe 3aylık bebekte yapılan hiçbir test anlamlı sonuç vermez çocuğunuzun canını yakmaktan başka bir şey olmaz iyi bir alerji doktoruna giderseniz bu ayda test yapmaz diyetle karar verir alerjiye
Burcuckmk cansu_efe bende 3 aylikken baktirmistim kan alip baktilar sut ve yumurtaya bakıyoruz dedi doktor ikisinede çıktı
Ada2016 Ben klinikte yaptırdım özelde çocuk alerji doktoruna 3haftalıkken, belinden yaptı süt yumurta sarısı, beyazı, kuruyemiş, domates, meyve, gluten işte annenin günlük tükettiği şeylere bakmıştı. Bi çoğunada çıktı maalesef 😞
Sukursebebiii Ada2016 belden nasil yaotilar tam olarak. Diyelim ki yumueta sarisina akerjisi var mi diye bakilacak yumurta sarisi mi suruyor ?
Aalizzwell merve2681 kesinlikle diğer gittiğiniz hekim doğru söylemiş bende 3farklı çocuk alerji doktoruna gittim 3de prof dü alerji testi 1hatta 2yaştan önce yapıldığı zaman anlamlı sonuç vermiyor çocuğun alerjisi olmasa bile test pozitif çıkar demişlerdi
merve2681 cansu_efe benim bebeğim çok çok ağladı tek gititğimie pişman oldum hatta yanınızda biri ile gidin yaptıracaksanız. İlacı döktükten sonra ilacın deri altına girmesi için bir ucu metal bir şey ile bastırıyor orayı sürdürüyor. O zaman yakıyormuş sanırım o yüzden ağladı
Ada2016 Sukursebebiii aynen yumurtanın sarısını ayrı beyazını ayrı sürdü diğerleri için de böyle birşeyler hazırladı ucu iğneli gibi bir aparatla sırtına bastırdı yarım saat bekledik atletini falan değdirmeden alerjisi olanlara kabardı zaten o şekilde
cansu_efe Yorumlarinizi okuyunca cok kararsız kaldim suan aslinda bebegimde dogdugu günden beri yuzunde kucuk kucuk sivilceler cikiyor kayboluyor genellikle esim optukten sonra dahada cogalip artiyor ben hep esime baglamistim sakallari batiyor heralde diye ama dün doktorum alerji olabilir dedi sadece yuzunde cikiyor kakasinda mukus veya kan vs yok 2 3 güne geciyor yuzundekiler
Ikraberra cansu_efe Alerjiyi sadece yüzündeki kızarıklardan anlayamazsın canm. Kakada kan,mukus,vücutta egzama vs.olursa alerji var diye kesin tanı konabilir onun haricinde örn. sadece kakada mukus var diye alerji diyip diyet veriyor dr.lar ve sonra benim gibi sütünüzün kalitesi düşüyor,azalıyor ve çok gazlı bir bebek haline geliyor maalesef 😔
Sukursebebiii Ada2016 hii anladom acaba evde de beline surerek anlayabilir miyiz diye dusundum de sanirim o aparat onemli. Cok tesekkur ederim cevabiniz icin cok gecmis olsun. İnsallah atlatiriz su allerji durumlarini bir an evvel
cansu_efe Ikraberra bebegimde sadece yuzunde kizariklik var baskada hic bi sorunu yok diyete yonlendirdi beni ama kontrollu bi sekilde tuketmeye caliscam gozlemiycem tukettigim zaman yuzunde tekrar olusursa kizarikliklar diyet uyguliycam
merve2681 Hnm44 çok huzursuzdu canı yanmış adına ağlıyordu sürekli durup durup ağlama geliyordu. Kakası mukusluydu bide sırtında isilik gibi kırmızı nokta nokta bir şeyler çıktı