Acemiannelerklububaskani Canım anneler bana tam tutan effsane dediğiniz bir pirinç pilavı tarifi verir misiniz? Püf noktalarıyla lütfennnn ne yapsam beceremedim☺️😅
Mom4565 Acemiannelerklububaskani pirinçleri yikayin kaynamış ve tuzlu suda 1 saat bekletin sonra suyunu iyice süzün kuru olsun sonra tereyağında kısık ateşte de 10 dk iyice kavurun toparlanıp dagilincaya kadar sonra suyunu koyun bittii 1 bardak pirin 2 bardak su mis gibi olur pisince üzerine Kuchen rolle peçete kapatin du kendin afiyet olsun 😍
Flower123 Acemiannelerklububaskani püf noktası şehriyeleri kavururken tereyağını atmamak pirinçleri koyunca transparan bi görüntü alınca tereyağ koymak birde az bişey şeker ve limon suyu 😉
Flamingom Acemiannelerklububaskani salma yöntemiyle yapıyorum. 1 senedir boşa kavurmaya suda bekletiyormuşum. Tane tane oluyor. Migrosun kendi pirinci kullanıyorum
Gulsen4224 Acemiannelerklububaskani bol şehriyeli pilav her zmaan tane tane düşer birde şehriyeleri tereyağı ile kavur ki kokulu olsun
Acemiannelerklububaskani Flower123 ben bu yöntemle yapıyordum ama galiba su oranını ayarlayamıyorum 😅
Flamingom Acemiannelerklububaskani 2 kase su kaynayınca tuzunu atıyorum. Biraz zeytinyağ damlatıyorum. 1 kase yıkanmış pirinci suya atıyorum 1 tur karıştırıp altını hafif kısıyorum. Suyu cekince 5 dk dinleniyor. Tane tane oluyor. Domatesli pilav gibi aslında domates suyunu cekince kavrulmamış pirinç atılır ya onun gibi tane tane oluyor. Çok pratik. Püf nokta kısık ates elektirikli ocak kullanıyorum 3 ya da 4 te hafif su kalınca kapatıyorum çünkü ocak geç soğuyor.