Happychildmom Arkadaşlar ya Allah aşkına biri bana sallayarak uyumayı nasıl bırakabileceğimi söyleşin nolur. Artık cinnet geçiricem. Gerçekten çok yoruldum bittim ya….. Sinirlerim bozuluyo. Çok fazla yıprandım. Artık böyle oturup ağlayacak duruma geliyorum. Asla ama asla susmuyor. Sallamayı bıraktığım an ağlayarak uyanıyor. Uyuyor yerine koyuyorum 15 dk sonra ağlayarak uyanıyor gerçekten artık hem fiziksel hem ruhsal olarak çok yoruldum. Hiç bir şekilde uyumuyor. Uykusu çok fazla olmasına rağmen kendi kendine asla ama asla uyumuyor. ASLAAAA !!!!!! Öyle bir ağlama krizine giriyor ki sanırsınız etini koparıyoruz. Bildiğin nefessiz kalıyo ağlamaktan.. Biri yardım etsin gözünüzü seveyim …
Handeeeee Happychildmom Merhaba benim kızım şuan 7 aylık ve ilk 2 ay kaynanam ayağında sallamaya alistirdi. Bende bu böyle olmaz diyerek 2. Aya girdiği gün sallama olayını ortadan kaldırmaya karar verdim. Öncelikle ilk gün sallama hızını azalttım ve hergun bunu kademe kademe bir tık azaltarak ilerledim. Daha sonrasında 5 saniye salladım 5 saniye durdum. Bu olayı sadece en son gün yaptım. Bir sonraki gün ise besigine koyup yine 5 saniye salla 5 saniye dur şeklinde devam ettim. Diğer gün ise elini tuttum. Huysuzlandikca poposuna pıt pıt vurmaya başladım. Üstelik yazarken uzun gibi gelsede 1 hafta sürdü bu duruma alışması. 2 ay 1 haftalıkken desteksiz uyumaya alıştı şuan 7 aylık ve hiç sallamiyorum. Kendi besigine koyuyorum ve uyuyor. Ama mutlaka bir ritueliniz olması lazım. Örneğin benimki uykuya geçmeden 10 dakika önce mutlaka ışıkları kapatırım yanima alırım kafasını saçını okşayıp öpüp yatağına koyarım sonrasında uykuya geçer. Bazı kişiler banyo yaptiriyor. Bazıları hikaye okuyor yada pis pis açıyor o size ve bebeğinize kalmış. Ona uygun ritüeli gozlemlemelisiniz. Biraz zor oluyor ama siz pes etmediğiniz sürece alışır.
Hcrdnc Happychildmom sadece sallama gerekiyorsa uyuması için sallanan besik almanızı tavsiye ederim. Benim bebeğim de sallanarak uyumayı seviyordu baska türlü uykuya dalmiyordu bir türlü sıfırları pahalı olduğu için let go dan 2. El aldım hem kendi kendine sallanıyor hem müzikli koyuyorum uykuya dalıyor. Onun sayesinde rahatladım baya. İsterseniz bide öyle deneyin.
Sinemisssss Saatlerdir uğraşıyorum sinirden uykum bile kaçti benimki de başka türlü sırıtıyor suratıma bakarak bir fikrim yok ama yalnız değilsin demek için yazıyorum
Aysima2021 benim kizimda 5 aylik ya sallamayla uyuyor yada emerken, kendiginden su zamana kadar en fazla 3 kere uyumustur, daha cok kucukler ya biz bile zor daliyoruz uykuya onlar ne yapsın
Merlinlin Aysima2021 bebekler ilk 4 Ay kendini sakinleştiremezmiş yani işk 4 Ay bi şekilde desteğe tamam diyorlar. Ama 4 Aydan sonra kendi kendine uyuyabilirmiş uzmanlar diyor. 🤭
Atlasbabyboy 9 aylık, kucakta ya da ayakta sallamadan asla uyumuyor ve gece boyu sürekli uyanıp bağırıyor, aklımı kaçırcam artık uykusuzluktan. İstemeden sarsıp, çocuğa bağırırım diye çok korkuyorum sabrım tükendi
Atlasbabyboy Atlasbabyboy yani yalnız değilsin demek için yazdım bunları.. Sabretmeye çalışacağız mümkünse sosyal destek isteyeceğiz babaya daha fazla sorumluluk vereceğiz
Happychildmom Handeeeee biz o konuda çok geciktik sanırım 5 aylık olana kadar kolik bir bebekti benim oğlum hemde şiddetli koliklerden şuan 11 aylık ve çok yoruluyorum artık
Handeeeee Happychildmom hayır hiç bişey için geç değil asıl şuan etki eğitimi vermenizin en doğru olduğu aydasınız. Daha şuan tamamiyle huy haline getirmemisken yapabilirsiniz
Happychildmom Handeeeee nasıl yapacağımı ne yapacağımı şaşırmış durumdayım artık gerçekten ne yapsam olmuyor nasıl davransam olmuyor büyük çıkmazdayım 😔 5 aylıktı kilo alamadığı için günde 1 kere mama içmesini yalnızca kaşıkla içmesini kesinlikle biberon kullanmamamız gerektiğini söyledi doktorumuz. Ama beni bıraktı nedeni de kaynanam sağolsun biberonla mama verdi son anda yetiştim gördüm bağırdım haliyle o gün bugündür emmedi beni sonra mama içmeye başladı. Ee katı gıdaya başladık tabi yemeklerin tadını aldıkça mamayı da bıraktı 😩şuan yalnızca uyurken gözleri kapalıyken verdim verdim eğer bi veremezsem olmuyor. Uyku başlı başına bir sorun zaten 🥺
Handeeeee Happychildmom Anlıyorum. İnanın bu durumu bende yaşadım. Bebeğim 4 aylıkken aniden beni emmeyi bıraktı. 6. Ayda ek gıdaya başladık bu seferde mamayi reddetmeye başladı. Ama hiç pes etmedim. Meme konusunda ikna edemedim ama mamayı tekrardan vermeye başladım. Gerçekten elinizden geldigini yaptığınıza çok eminim. Ama üzülmeyin lütfen önemli olan sizin ruhsal sağlığınız. Hepsi geçici inanın 🙏
Aleoveraa Keske uyusa da sallasam hep. Beterin beteri var uyku konusunda 4bucuk aylik neredeyse 24 saatte toplam 8 saat uyuyor. O da kipirdamalarla sallayark destek vererek