EdaKzlta1 ikisi paralel gidiyor ya. Genelde kolik bebekler çok gazlı bebekler oluyor. Aynı saatte başlıyor ağlamaya. Haftada en az 2-3 gün oluyor. Arabada gezmek, fön sesi, buzuki Orhan kolik bebek sesi bebeği biraz olsun rahatlatıyor. Ama gazla ilişkisi için şunu örnek vereyim emdi sırtını pıtladım ağızdan gazını çıkardı, gece boyu masajını yaptım, alttan pırt yaptı gazını çıkardı. Tamam dedim. Artık çocukta gaz yoktur, 1 saat sonra tekrar masaja başlayınca çocuk 16 defa pırtladı öyle şiddetli bir gaz oluşumu vardı bebeğimde. Artık o kadar gaz kocaman insanı da ağlatır deyip kabullenmiştim yani. Bağırsaklar düzene girip kendi bacak hareketlerini istemli yapmaya başlayınca azalıyor.
bu arada ben şimdi dönüp arkaya baktığımda bazen de bebeğin çok sıcaktan bunalıp ağlamış olabileceğini düşünüyorum. Evet birçok ağlama gazdandı ama gazlı çocuğa çorap giydirilir, karnı sıcak tutulur muhabbetine baya sıcaklatmışız yavrumu. Şimdi de sıcağa hiç gelemeyip çığlığı bastığında ve aynı eski günlerin tonunda ağladığında farkediyorum tabi bu durumu 😢 bu ihtimali ben düşünemedim hata ettim, sizin aklınızda olsun.