Rumeh İlk başladığınızda biraz lezzetlendirin isterseniz. Her çocuk aynı olmuyor. Sebzeye alışamaz ilk şunları verin diyenler çok oluyor ama çocuk yemezse ne yapacaksın. Zorlamak durumu daha kötüye götürüyor. Mesela ben kaşık mama veriyorum formül mama ile hazırlıyorum. İçine muz rendeliyorum cam rendede. Biraz pekmez katıyorum. İçine yumurta sarısı katıyorum. Kaşık mamayıda hippin 5 tahıllısı var ondan kullanıyorum. Ama pütürlü değil muhallebi gibi hazırlıyorum. Tarhana çorbasına hayır dwmiyor çoğu bebek. İçine kuzu iliği katıyorum buzlukta buzluk poşetlerine koymuştum. 1 tane atıyorum içine. Pirinç unu organik aldım. Onu yaparken yine içine toz halde 2 ölçek formül mama katıyroum. Biraz pekmez. Bazen meyve bazen bebe bisküvisi ekliyorum. Kendm evdw irmikli meyve püreleri hazırladım mesela irmik olduğu için buda öğün yerine geçiyor. Patates püresi hazırlıyorum ama yine muhallebi kıvamında. İçine formül mamadan biberon maması yapıp ekliyorum. Yoğurt çorbası yapabilirsniz yoğurdu seviyor diyorsunuz zaten. Formül mama kullanıyorsanız bebelac nutrikonforun yanında yazar meyvelerine çorbalarına kadar katabiliyorsunuz mamayı. İsterseniz bi kaç tarifte ekleyebilirim size. Pütürlü vermeyin belliki zor alışacak. Nasıl olsa bir gün o şekildede yiyecek. Aceleye gerek yok. Ömür boyu muhallebi kıvamında yiyenine ratlamadım ben daha.