Ruzgo35 Kizlar bebisleriniz ne zaman konusmaya basladi 9 aylik araba suruyo kendi kendine konusuyo ama mama anne baba bsy yok 😂😂
Aysenur219 Ruzgo35 18 aylık anne baba dede anane dadı(dayı) dide(teyze) imdada (yumurta) badadin(mandalina) babadis(patates) umba(corba) hu (su) al gıbı seylerı soyluyo. Ben diyorum hadı bunu soule dıye tekrar etmeye calısıyor. Onun dısında yonergelwrı alıyo. Hadı kumandayı getır dıyoruö getiriyor. Ama bazen reklam falan denk gelince dunya yansa duymuyor. Korkuyorum bennde
Emir11 Ruzgo35 4 aylıkken ınne dedi 8 aylıkken baba dedim şuan 1 yaşında anne baba annenne mama gel evet dede diyor ama her çocuğun gelişimi farklıdır. Ben sürekli aynı kelimeyi tekrarlıyorum sonra kendi söylemeye basladi
ikiprensannesii2 16 aylık olcak mama, baba, anne, attı bir de rrrr, gıngın yapar araba sürerken. O kadar konuşurum kitap okurum, etkinlik yaparız ama kelimesi çok az😞
ballilokmaninannesi @Ruzgo35 ya benim kızım 2 yaşına girecek kelimesi o kadar az ki anne kelimesini neredeyse hiç duymuyorum diyebilirim.baba mama meme abi abiş dede bunları çok net söylüyor.onun dışında bazen birşeyler söylüyor ama tam anlaşılmıyor.birde maymun kanguruyu öğrenmiş onları söylüyor arada.cok kafama takıyorum bende ☹️
Aleyimm ballilokmaninannesi valla benim kızda öyleydi 2 yaşını bı geçti sonra hızlıca herşeyi söylemeye başladı çoğu kelimeyi soyluyo istemediği bişey olunca hayır diyor anne diyor baba diyor 1 den 5 e kadar sayıyor gitcez diyor parka diyor bak diyor düştü diyor gelip beni öpüyor annem diyor yemek yerken immm mis mis diyor sevmediği bı yemek olunca yemicem diyor kardeşi var adı Metehan ona mitaa diyor😄😄 aklıma gelenler bunlar çok sıkmamak sadece onla sohbet edin ben parka götürünce bak kızım parka gidiyoruz diyorum oda artık parka diyor babası işten gelince baba geldi kızım baba diyorum baba diyor öyle öyle bir çok şeyi öğrendi.
ballilokmaninannesi @Ruzgo35 götürmedim daha doğrusu götürmeyi düşündüm ama herkes üstüme geldi.yok sen çocuğa çok yükleniyorsun zamanı gelince konuşur bu yaşta bülbül gibi konuşacak hali yok küçücük çocuktan çok şey bekliyorsun gibi gibi.bende kararsız kaldım acaba ben cokmu şey bekliyorum diye düşünmeye başladım ama normal gelmiyor bana kafam allak bullak oldu bu konuda ya
Nescafe ballilokmaninannesi benim kızımda 21 aylık bana da yetersiz geliyor kelime hazinesi ama duyduğu bir şeyi söylemeye çalışıyor bazen net söylüyor bazen de farklı sesler çıkarıyor bence sizinki de bu şekildeyse bir sorun olduğunu sanmıyorum . 😊
Ruzgo35 ballilokmaninannesi bizimkomsun ogluda 3yasinda konsmaya basladi simdi bulbul biz cok abartiyoz heralde ☺️
ballilokmaninannesi @Aleyimm ya inşallah benimkide birden konuşmaya başlar gerçekten üzülüyorum bu duruma.aslinda kendini konuşmasa dahi çok net ifade ediyor acıktığını susadığını yemek yemek istemediğini tuvaletini yaptığını oynamak istediğini dışarı çıkmak istediğini vs herşeyi konuşmadan anlatabiliyor.ama konuşmaya gelince yok.ben çalışıyorum şuan annem babam bakıyor hafta sonu izninde elimden geldiğince konuşuyorum yaptığımız herşeyi anlatıyorum dediğiniz gibi.bizimkide akşam babası gelince kapının sesini duyuyor hemen babaaa diyerek kapıya koşuyor sıpa 😁
ballilokmaninannesi @Nescafe inşallah yoktur bir sorun.ama her zaman yapmıyor bunu arada böyle değişik sesler çıkarıyor kelime gibi değil yani söylenenleri tekrar etmeye yada konuşmaya bir çabası olsa sorun etmeyeceğim ama bir kaç kelime çok az yani birde anne kelimesi hiç söylemiyor çok nadir söylüyor oda bazen tam anlaşılır çıkmıyor ağzından bunada ayrı üzülüyorum ☹️
Nescafe ballilokmaninannesi anne kelimesini benim kızımda söylemiyor arada ben söyleyince tekrar ediyor onun dışında ağzında baba kelimesi eksik olmuyor 😄 su ya hala mama diyor su diyemiyor olacak inşallah ya bence bi gün bir bakmışız patır patır konuşmaya başlamışlar sıkma canını boş yere 😍
ballilokmaninannesi @Nescafe ay benimkide baba delisi ya baba diye bağırıyor resmen 😁 ay inşallah ya istiyorum ki şöyle bıdır bıdır konuşsun 🥰
ballilokmaninannesi @Ruzgo35 😌 olabilir birde çevreden kızımdan küçük çocukların konuştuğunu görüncede etkileniyorum galiba ya.birde benim kızıma ailem bakiyor orda akşamları televizyon açık kalıyor kızımda izliyor birazda buna bağladığım için kafama takıyorum.