Merhaba anneler, birden fazla bebeğim meme emmiyor , sütüm azaldı postuna kendi tecrübemi yazdım ama yeterli olmadı ki her gün aynı dertten yakınan annelerimiz var .
Öncelikle ben Hemşireyim ve bir premetüre bebek annesiyim.
Bebeğim 36. Haftada dünyaya geldi ve 7 günlük bir yoğun bakım süreci oldu. Bu süreçte ben sütümü sağıp teslim ettim yoğun bakıma .
Sezaryen doğum yaptım , sütüm ilk gün 1-2 damla geldi bakın burası çok önemli “ sezaryen doğumda süt 1 ile 15 gün arasında gelebilir “ .
Okuyorum hep burada sütüm gelmiyor diye anneler çok üzülüyor. Sütünüzü sağdıkca gelecektir emin olun.
Neyse sonrasında bebeğim taburcu oldu fakat biberon ile beslendiği için meme emmedi ve bu durum tam 40 gün benim sütü 2 saatte bir sağım yapıp bebeğe vermem , mastit olmam , antibiyotik kullanmam gibi zorlu bir şekilde sürdü .
- günde yaşadığımız şehre döndük ve bebeğimi takipli olacağı doktoruna getirdim ,bu beslenme şeklinin uygun olmadığını ve bebeklerin bizlerden akıllı olduğunu söyledi ve ekledi, bebeği acıkınca biberon vermiyoruz ağlayacak ve siz dayanacaksınız dedi ( çünkü daha önce ben kendim de tecrübelerime dayanarak başarısız meme verme deneyimi geçirdim ve hep hüsran oldu dayanamadım ağlamasına hemen sütü biberon ile verdim ) .
Eve geldik bebeğim acıktı meme verdim ağladı , burada püf nokta bebek aç olduğu için çok ağlayacak ama siz zorla ağzına memeyi vermeyeceksiniz , meme konusunu o an için kapatıp bebeği sakinleştireceksiniz , odadan çıktık babası kucağında gezdirdi biraz sakinleşti tekrar aldım meme vermeyi denedim yine çok ağladı ve bunu tam 4 saat boyunca yaşadık .
- saatin sonunda bebeğim memeyi tuttu , doktorun da dediği gibi tek çaresinin meme emmek olduğunu yoksa aç kalacağını anladı , ama bunu bebeği yıpratmadan üzmeden yaptık .
Bu nokta çok önemli eğer bebek alıyor meme için sizde zorla ağzına meme dayıyorsanız dönüşü olmayan bir meme reddi başlar demişti doktor bey .
biz başardık arkadaşlar bebeğim 92 günlük 41. Gününden beri sadece meme emiyor , meme emdiği süre zarfında gelişimi de ilerledi .
Biberonda bu verimi alamamıştık .
3550 dünyaya geldi 1. Ay kilosu 4200
- Ay kilosu 5750
- Ay kilosu 7500
ve doktorumuz tamamen meme emmesine bağlıyor bu gelişimini .
Umarım yardımcı olur sizlere .