123ahmet bebeğiniz 24 saatlik günün ortalama 15 saatini uyuyarak geçirmeye ihtiyaç duyar bu dönemde. Bu 15 saatin kaçını gece kaçını gündüz uyuması kısmı sizin elinizde. Örneğin akşam 9-10 gibi yatırın. 10 saat kadar uyur. Sabah 9 gibi kalksın. İşte bundan sonraki süreci iyi yönetmeniz gerek. Aslında uyumayan bebek yoktur. Uyku sinyallerini anlayamadığımız, vaktinde uyutmadığımız, gecikincede yorgunluktan salgılanan kortizol hormonu nedeniyle uykuya dalamayan, huzursuzlanan çocuk vardır. Senaryoya dönelim. Sabah 9 da kalktı mesela. En fazla 3 saat uyanık kalmalı. 3 saate kadar kendisi hiç bir uyku sinyali vermediyse bile 3 saatin ardından sizin onu uyutmanız gerekir. Uyuttunuz, 1 saat sonra uyandırın. Kendisi uyanmasa bile onu sakin sakin sevgiyle uyandırın. Yine max. 3 saat uyanık kalsın. Günü bu şekilde tamamlayın. Uyutma yönteminiz nedir bilmiyorum ancak eğer mevcut yöntemle uyutmakta zorlanıyorsanız yöntemi değiştirin. Ben mesela kucağımda emzirerek uyutuyordum yerine koyunca uyanıyordu. Yatarak emzirmeyi keşfettim. Uyuduğunda memeyi bırakıyor, bırakınca ben onu rahatsız etmeden kalkıyordum. Böylece uyanmamış oluyordu. Uzun uyumuyordu mesela, yüzüstü çevirmeyi denedim. Öyle sevdi saatlerce uyumaya başlamıştı. Demek istediğim şu, uyumayan bebek yoktur. Şartlarını sevmeyen bebek vardır. Uyku vakti kaçırılan bebek vardır. Herhangi bir sağlık sorunu yoksa tabi. Bu arada çok iyi besleyin gün içinde. Sık sık emzirin onun istemesini beklemeyin. Benim oğlum normalde 10-15 dk emiyor ama gece uykusuna yatırdığımda en az 1 saat emiyor öyle uyuyor. Ben her şeyi deneyerek buldum. İlk bir ay hariç hiç bir zaman uykusuzluk çekmedim. Bebeğimi gece 11 de uyutuyorum sabaha kadar uyuyor. Ağlayarak uyanmıyor. Bunlara dikkat edin. Her şey düzelir ❤️