Elifff Kızlar benim bebeğim 38 günlük ve 15 günlükten itibaren D vitamini kullanıyoruz Multi tabs diye günde 1 ml doktor bu şekilde söyledi şimdi bu bıngıldak dediğimiz yer kızımda ilk günkü gibi çok yumuşak değil 1.sorum bu normal mi? 2. Sorumda bıngıldak erken kapanırsa zekada problem mi oluyor tecrübeli anneler yardımcı olur musunuz içim içimi yiyor 😔
shdemir Elifff Canım ben bu konuda bi bilgiye sahip degilim doktor bilir tabiki ama geçen burda bi yazı okumuştum, geç kapanması nasıl iyi değilse erken kapanmasıda iyi değilmiş. Sen yinede kontrole götürdüğünde doktoruna bahset.
Merveedd Elifff bende sizin gibi tereddütlüydüm daha bugün doktoruma danıştım d vitaminini kesinlikle kullan ben kontrol ediyorum bana bırak dedi asıl eksikliğinde neler oluyor oku bakalım dedi ara vermeden devam korktum😊
Domino Canım kapanacak orası mecbur d vitamini de onun için veriliyor. Her kontrol de hemşire kontrol ediyor zaten kapanmış mı diye. Zekayla falan alakası yok. Kapanmamasi normal değil asıl.
Deletedmom_297 Domino ya bana verdi sağlık ocağı doktoru d vitamını kullanmıyorum biz yaptı kontrolemideee var daha d vitamini cok mu önemli 51 günlüğğz
tugbaemir Doğarken kapalı olanlarda var o bi kıstas değil ama baş çevre genişliği önemli mesela her kilo tartılışında baş çevresini ölçüyo dr olması gerektiği gibi ilerliyosa problem yok
Aesma Elifff 1 ml çok değil mi.. bizde öyle 20 günlük bebeğime fazladan verdik sağlık ocağının demesiyle..nerdeyse zehirliyormuşuz bebeğimizi bütün tahlilleri yapıldı sınıra yakın çıktı hemen kestik d vitamini bir ay kullanmayacak dedi doktorumuz :(
Aesma Elifff ama sizin ilaç farklı sanırım ilaca göre miktarı değişebilir biz sağlık ocağının verdiğini kullandık monovit d3
Deletedmom_297 Aesma bana da onu verdi gaz daha çok yaptı sanki bende kestim vermeyi kontrolüm 13 gün snra onu bekliyorum birşey olur mu ki
Domino Deletedmom_297 demir eksikliği olmasın ileride diye bide bıngıldak kapansın diye veriliyor genellikle. 4.Aydan sonra da kan ilacı verilir kullanın ilerisi için önemli tabi ki.
Deletedmom_297 Domino kabız yaptı sanki yavrumu bıraktım bnde 2. Ay kontrolumuzdeee yazdırayım bir tane o zmn
Domino Deletedmom_297 kabızlık yaptığını hemşiresine yada doktoruna bildir ona gire başka ilaç verirler yada ona gore hareket ederler.
seydaanur Deletedmom_297 monovit içerisinde bha var o yüzden kullanımı pek önerilmiyor tamamen bitkisel olan damlalar var well care gibi baby d drops gibi.. well care in 25 tl gbi bir ücreti var ben onu kullanıyorum içeriğinde zeytinyağı var kesinlikle tavsiye ederim
Domino Deletedmom_297 bende onu kullanıyorum ama kabızlık yapmadı kan acı yaptı sanırım 2 gündür kaka yapmıyor cocuuummm😥