ikiKudurukAnnesi Burada okuyorum herkesin ki şişmiş irin toplamış kabuk baglamış vs bizde hiç bunlar olmadı bizim aşı tutmadı mı ?
Ummahan250820 ikiKudurukAnnesi canım bende persembe gunu yaptırdım oyoe bırsey olmadı ebe 6aya kadar sısme kanama kabuk baglama olabılır dedı
Betul1 ikiKudurukAnnesi pek bi bilgim yok ama ebe kabuk bağlayacak iz kalacak dedi eğer. Tutmadıysa ppd testi yaptırıp tekrar vurdurusunuz
BusraDefneozel ikiKudurukAnnesi canim bizimde oyle oldu hatta 4,ayda oldu hem dr a hemde ebeye sordum asinin tuttugunu gosterirmis olabiliyormus suan 10 aylik hicbi sorun yok
Zzf Bizde yaptırdık kabuk baglamadi. Yorumlara bakarak 4 aylik olmasını bekliyorum. Yoksa veremle mücadele derneğine gidip aşının tutup tutmadığını kontrol ettireceğiz.
Aymik ikiKudurukAnnesi benim doktorum aşıyı yaparken gördüyseniz şişlik oluştuysa kabuklanma olup olmadığına bakmıyoruz tutmuştur diye düşünüyoruz PPD testi yapılmasına gerek yok demişti ama genelde 4. Aydan sonra şilik ve kabuklanma oluyor
Aymik ikiKudurukAnnesi PPD testi ön kol cilt altına PPD maddesi veriyor aynı aşı yapar gibi cilt altına 3 gün oraya su değmeyecek sonradan değerlendirilmeye alınıyor yorumlanıyor 5 mm ve üzeriyse genelde önceden tüberküloz mikrobuyla karşılaşılmış deniyor