[silindi] Selam kızlar takip ediyodum ama yeni kaydoldum, 27 aylık oğlum var. Son 1 aydır konuşma konusunda baya bir çabalıyor sözlükleri yavaş söylediğimde tekrarlamaya çalışıyor, ne zaman açılır dili tamamen tecrübeli anneler yardım 🤗
2prematureannesi [silindi] çocuktan çocuğa değişir canım oğlum 3.5 yaşında yavaş yavaş yeni 2 kelimeyi cümle olarak kurmaya başladı mesela görümcemin kızı 2 yaşında Maşallahı var mesela karşısındakine cevap veriyor ters ters yeri gelince ben doktora bile götürdüm genetik olabilir demişti şimdide kreşe gönderin diyor konuşması gelişsin iyice diye
nelmali [silindi] bolca akran ortamı ya da sosyallesebilecegi ortam oluşturun sürekli konuşun konuşması için teşvik edin istediklerini tam kelimelerle ifade etmesi için yonlendirin ve tv tablet telefonda sure kısıtlaması yapın (tamamen kesmek mantıksız bence) 5 yaşında konuşma konusunda sıkıntı çeken kız öğrencim sınıfta arkadaşlarıyla oyun oynayarak sadece 1 ayda daha net konusmaya başlamıştı akran en önemlisi bence
Nergis24 [silindi] merhaba kızım 26 aylık. 24 aylıktan sonra yavaş yavaş açıldı ama tamamen konuşur diyemem ama cümle kuruyo . Anne kalk. Anne bak kedi .baba oyna.eve geldik. Adda geldik anne bana mama ver . Bu şekilde
[silindi] 2prematureannesi benimde kız yeğenlerim 1buçuk yaşından itibaren bıcır bıcır konuşuyolar 😅 erkek çocuklar kendini daha çok harekete verip konuşmayı geciktiriyor sanırım ☺️
2prematureannesi [silindi] galiba öyle canım harekette sınırsız aşırı derecede hiperaktif bir çocuk ama konuşmada pek değil büyüklerimiz bazen diyor ya erkek çocuğu geç konuşur diye sanırım ondan
rua_da_senhora_das_verdades Bol bol kitap okuyup sohbet edin..Ne yapıyorsanız yaptığınız işi anlatın. Çok daha hızlı konuşmaya başlayacaktır. Bu arada tv tablet vs veriyor musunuz bilmiyorum. Veriyorsanız ya kısıtlayın ya da tamamen kaldırın.. 🌺
[silindi] rua_da_senhora_das_verdades tv kısıtlı tabi, önceden daha çok izlerdi çok teşekkür ederim 🌺 hayvanları çok seviyoruz bol bol hayvanları konuşuyoruz 😅
[silindi] nelmali çok haklısınız pandemi de doğan çocuklar bu konu da çok şanssız oldu bide kardeşi oldu yeni hiç sosyal ortamı olmadı ev içinde büyüyo çocuklar 😔
[silindi] 2prematureannesi benim oğlum da öyle bütün gün masa sandalye tepesinde 🤦🏼♀️ Bişey isteyeceği zaman sandalye çekip kendi alıyo istemek için konuşma ihtiyacı bile duymuyo ki 😅
2prematureannesi [silindi] aynen bizde de durum aynı valla su içecek suya şu şu diyor yada sen dur ben vereyim dediğim zamanda dolapları gösterip bu bu diye buna bak diyor hiç konuşmaya çabası yok geçen tv de bişey izliyor nereden duysa evet yerine arada yes deyip duruyor şimdi benimki Türkçeyi çözmeden ingilizceye geçiş yaptı sanırım 😅
[silindi] 2prematureannesi hahha maşallah Allah bapışlasın çok tatlı 🥰 konuşacaklar eninde sonunda azıcık çabalasalar 😅
2prematureannesi [silindi] evet amin inşallah canım hepimizinkini 🤲 biraz uğraşsalar olacak işte 😄 ama çaba yok maalesef 😊
[silindi] Birkizbiroglan merhaba, şuan kelimeleri çoğalttı. 2 kelimeli cümleler çıkaracak gibi oluyor anne tak, anne aç gibi ama hala tam açılmadı sürekli konuşuyoruz bizde bazen bişeyler anlatıyor ama anlaşılmıyor 🤓
12_yil_sonra [silindi] 27 aylık olduk biz de . Bu ayda 2’li 3’lü cümleler kurması beklenir . Kendi kendine açılmasını beklemeyin . Bol bol konuşun kitap okuyun destek şart