Eminekadir
thelake
Kadir gecesi belli değildir. Diyanet her sene 27.gece olarak belirlemiştir. Ama Rasulullahtan net hadis varis olmamıştır... Rasûlullah KADİR GECESİNİ RAMAZANIN SON 10 GÜNÜNDE ARAYIN DEMİŞTİR.
Siz Kadir Gecesi'ni ramazanın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız." (Buhârî, Leyletü'l-Kadir, 3; Müslim, Sıyam, 216)
Kadir Gecesi'nin vakti takvime bağlı değil, gizlidir.
Kadir Gecesi 'ni aramak müstehaptır. İmam Ebu Hanife'ye göre; Kadir Gecesi Ramazan ayının içerisindedir. Fakat onun hangi gece olduğu bilinemez. Bazen ileri geçer, bazen geri kalır. İmameyn'e göre; Kadir Gecesi Ramazan ayının içerisindedir. Gizli olan muayyen bir gecedir. İleri geçmediği gibi, geri de kalmaz. O geceyi aramak sünnettir." Şeyh Nizamüddin ve Heyet, Feteva-ı Hindiyye, Beyrut: 1400, I/216.
VE ALAMETLERİNİ RASULULLAH DİYOR GÖZETLEYİN...
✔ GÜNEŞİN KIZIL VE ŞUASIZ DOĞMASI LAZIM YANİ IŞINLARININ OLMAMASI LAZIM.
✔ GECESİ SERİN VE YILDIZ KAYMAMASI LAZIM.
✔ GECESİ PARLAK VE BULUTSUZDUR.
✔ SICAK SOĞUK ARASINDA VASATTIR.
VE BEN RASULULLAHIN HADİSLERİNE UYARAK RAMAZANIN SON 10 GÜNÜ KALKLIP GÜNEŞİ VE HAVAYI KOLLADIM. HATTA ELİMDE FOTOĞRAFTA VAR. KADİR GECESİ TEKLİ GECE OLAN 23.GECE İDİ HATTA POST AÇMIŞTIM...
AYRİYETTEN SİZE GÖRE RAMAZANIN 26.GÜNÜ
BEN AİLEM ARKADAŞLARIM VE AKRABALARIMA GÖRE 25.GÜN ÇÜNKÜ HİLAL GÖZÜKMEDİ 30 A TAMAMLADIK. ŞİMDİDE HİLAL NE ZAMAN GÖZÜKÜRSE BAYRAM EDİCEZ.
YANİ BEN BU ZAMANDA DİNİMİ KİMSEYE GÖRE YAŞAMIYORUM