Hira_19 Kızlar bebegim 3 aylık elini emiyordu iki gündür Bi parmağını emiyor herkea bişey söylüyor aç emiyor dişi egri cıkar damak yapısını bozar vb emzik cok denedik tutmadı kusuyor verince ne yapmalıyım anneler
Chilimom Hira_19 bizimki de ayni o sekilde 3 aydan sonra parmak emmeye basladi,5.5 aylik hala da emiyor. Doktora sordum 3 yasa kadar normal kabul ediliyormus. Ozellikle uyurken emiyor. Bekliyorum yapacak bir seyim yok, cekince agliyor
Yasemin38 Hira_19 açlıkla alakalı değil canım ellerini keşfediyor. Fakat sen gördükçe parmağını emmesine engel olmaya çalış alışkanlık haline glememesi için çünkü emzik bıraktırmak kadar kolay olmaz parmak emmesi ilerleyen zamanlarda
Kuzucukumsu Hira_19 aynı durumdayız emziği verdim emmiyor beyfendi kendi ellerini emiyor. Annem ellerini keşfettiği için dedi ama bilemiyorum 🤷♀️
Cigdemss Benimkide öyleydi aç falan değil bebek ellerni keşfediyor gelişimsel süreç . Ben emziği 4,5 ayda artık her şeyi ağzına atmaya başlayınca eline verdim emdi. İnsanlara bakmayın aç mı tok mu siz daha iyi bilirsiniz
Clemm Hira_19 canım benim oğlum 6 aylık arada bir baş parmağını emiyor görünce çıkartıyorum. Benimki emzik emiyor özellikle uykuya dalarken çok kolay uyuyor diye verdim alıştı. Herkes bir şey söyler yok lastik yok damağı öne gelir bilmem ne ama bakıyorum çoğu çocuk emzik kullanıyor dişleri de düzgün🙄 parmağa alıştırmamaya çalış onu uzun yıllar devam ettirebilir diş yapısını bozacağını sanmıyorum ben de yıllarca parmağımı emmişim ve dişlerim düzgün 🙄 ayrıca şuan damakları kaşındığı için dört parmağını birden ağzına sokuyor napıyım diş kaşıyıcılarını kullanmıyor rahat kaşısın bari ellemiyorum 😂
Bebegimm1 Hira_19 cok normal ellerini kesfediyor ayagini agzina soktugunda ne dicekler acaba cok merak ettim 😂 dinlemeyin onlari okumus etmis doktorlar dururken ☺️
Hira_19 Bebegimm1 zaten zorlu süreç herkes herşeye konusyor kayda almak istemiyorum ama etkiliyor beni
tenceretavakuskana Hira_19 ellerını kesfedıyo😒cevrenız bı sussun ucnaylık cocuk elını emmesın dıye emzık versınler sankı emzık emınce dısı damagı bozulmayacak garıp bı dusunce sebebı dıs olablır kesfetmek olablır ama gayet normal bı surec yasıyo bebegınız
rua_da_senhora_das_verdades Hira_19 bebeklerde bu davranış normaldir. Engellemeyin. Engellemek daha başka gelişimsel bozukluklara sebep oluyor diye biliyorum.
Moonlightttt Hira_19 😅 insanlar buyuttukleri bebekleri unutup konuşuyorlar.2bucuk ayda başladı bizim sizin 3te başlamış.1yasa kadar sürecek bu oral dönem ismi canım.dunyayi ağız ile tanıyacaklar asla ellerini çekme ağzından.damak yapısı da bozulmaz her bebek bu süreçten geçerek buyuyor
Nilya88 Hira_19 2 aylık bebeğim dün doktora gittik sordum gayet normal ellerini keşfediyor dedi bı de salyasi akıyordu oda normal bizim gibi degiller yutmayı bilmiyorlar tukuruklerini dedi
Nilya88 Hira_19 benimkide hem elini hem parmağını özellikle baş parmağını çak çak emiyo sıkıntı değil dedi doktorumuz