Alperiminannesi Bebeğim 1 buçuk yaşında Ocak 20 sinde 2 yaş olacak dün doktora gittim ve dediki çocuk konusyormu dedi yok hocam dedim anne mama diyor dedim normalde bu yaşında 6 7 kelime konuşması lazım dedi konuşması için ne yapmalı sürekli konuşuyoruz yani ne yapabilirim bu konudada yardımcı olursanız çok sevinirim
1kralice Alperiminannesi 3 yaşa kadar normal kabul ediliyor canınızı sıkmayın:) ona bakılırsa kitaplarda çok abartı şeyler var hangisi oldu oluyor? Gayet normal sıkmayın canınızı
hasret_89 bende bu konu hakkında post açtım az önce..benim kızımda 15 ay 10 günlük hiç bir kelime si yok anne baba mama vs. yaşıtlarına bakıyorum öyle değil çok canım sıkılıyor endişeleniyorum bir problemmi var diye.. Alperiminannesi
kurkmantosuz-madonna Alperiminannesi evet normali o hatta diyorlar ki bilimsel olarak 18 aylıkken 50 kelime kullanması lazım 😲( o kadar kelime kullansa balkon konuşması lazım 😂😂) endişe etmeyin her çocuğun gelişimi ve ilerlemesi farklı olur . Örneğin benim yeğenim (erkek ) 4 yaşına kadar anne baba dede mama diyebiliyordu . 4 yaşına girince başladı şimdi de hiç susmuyor 😅😅😅 canınızı sıkmayın , bol bol konuşun yanında yaptığınız attığınız her adımı anlatın , Kitaplar alın dikkatini çekecek resimler oldun içinde . Onlar kayıt ediyor şimdi bir anda patlarlar . Benim fındık da 18 aylık (kız ) anne baba dede mamma memme pembe anne gel baba gel başka da bişey yok 😜
Mom54554 Alperiminannesi benim oğlumda Ocak 10u 2 yaşına girecek. Dede,mama,baba,kaka, anne,bak,git,gel, dur, bir , dört gibi kelimeleri var. Daha konuşmaya başlamadı 🙄 erkek çocuklar geç konuşmaya başlıyo diyorlar
Alperiminannesi 1kralice doktorda dedi 2 yaşına kadar konuşmada çocuk dil gelişimi ne yollacam dedi valla bilmiyorum
Alperiminannesi kurkmantosuz-madonna gene sizinki çok konuşuyor benimki sadece anne mama diyor başka bişey yok baba gel de diyorum eh eh eh diye sesleniyor
Alperiminannesi Mom54554 keske benimkine sizin gibi dese benimki o kadar bile konuşmuyor anne mama diyor babayı gel de diyorum eh eh diye bağlıyor herşeye böyle
Atalayse Alperiminannesi canm bnm oğlumunda ozman anne baba okadrdı inan bide herkesren uzaktaydık çevrede kmsede yoktu snra annemler gittim 2 ay kaldm 2.5 yasındaydı ozman başladı konusmaya şimdi 3 yasında şarkılar söylüyor inan susturamıyoruz😀😀dertleşiyoruz 😍
Mom54554 Alperiminannesi konuşmaya devam edin ben hep diyorum : hadi say bakalım bir iki üç dört diye mesela merdivenden çıkarken bir iki üç diye sayıyorum o da tekrar onu söylemeye çalışıyor. Bi ki üs döt diye😹Öylece öğrenmiş oluyor . Ama daha 2 taneden cümle kuramıyor . Sadece tek tek kelime olarak söylüyor. Kız çocuklar bu yaşta baya güzel konuşuyorlar dışarda hep görüyorum 😀ama erkek çocuklar “genelde” geç konuşuyorlar
Aliye07 Alperiminannesi Benim kızım da aynı durumda Ocak 24′ünde 2 yaşına girecek, anne kelimesini hiç duymadım baba,dede diyor bide ağzının içinde bişeyler söylüyor ama asla anlaşılmıyor, doktora götürdüm bize bağladı doktor belki anne baba geç konuşmuştur dedi, tv kesinlikle yasak dedi TV zaten çok izletmiyorum ama iyice kesince daha fazla ses çıkarmaya başladı bol bol da kitap okuyorum bende bekliyorum anlayacağın.
Alperiminannesi Aliye07 bizde dedi TV izliyormu dedi 30 dk veriyorum dedim evde tek olduğu için sıkılıyor dedim valla hiç bilmiyorum bizde bekliyoruz
Alperiminannesi sarpmom2020 1 buçuk yaşındaki çocuk 6 7 kelime etmedi lazımmış b n doktora dedim Allah korusun optizlimli olabilirmi dedim yani dedi oğlum ayakkabını getir vs başka şey söyleyip yaparsa dedi hiç bişey yok dedi
Caglarass Alperiminannesi 18 aylık kelimesi yok daha. Canı isterse hadi yada isimlerimizi söylüyo. Onlarda sadece 2 gün, 2 gün sonra unutuyo mu napiyo bilmiyorum naparsak yapalım söylemiyo. Konuşmaya teşvik et dedi doktorumuzda, zaten sürekli konuşuyorum şuan ek olarak uyku öncesi 3 tane masal anlatıyorum kelime dağarcığı gelişsin diye 😒
Alperiminannesi Caglarass valla ben artık üstüne dusmuyom valla bak hasta olacak diyoruz sıkı giydirelim diyoruz esirgiyoruz hasta oluyor konuşsun diye çabalıyoruz konuşmuyor ne yapacağımızı şaşırdım vallahi artık kendi haline baraktim napiyim vallahi hiç esirgemiyorum hiçte üstüne dusmuyecem artık 😃
Aliye07 Alperiminannesi Benimki de aynı durumda valla seni çok iyi anlıyorum ne kadar takmayım desem de kafaya takılıyor illa ki, kızım yalnız bide etrafta tanıdık yok bi beni görüyor bide babasını sosyalleştirmeye çalışıyoruz bizde inşallah 2 yaşından sonra bize süpriz yaparlar. 😊