Pares benim yapmadigim sey kalmamisti aslinda cignemesi icin ama olmayinca olmuyor. Cubuk krakeri isirir agzinda bekletir yumusayinca yutardi yani onu dahi cignemezdi. Genelde cignemeyen cocuklara cips kraker gibi seylerle cigneme ogretiyor fizyoterepistler. Bende cips denedim cips biraz ise yarasi. Surekli disleri fircaladim fircayi kesfetsin diye dis yerlerine damagina falan sürdum ordaki sinirleri uyarmak icin. Cok ise yaramadilar ama denedim herseyi. Ama artik bigun patladim ne yazikki.. oturttum mama sandalyesine koydum bi tabak kati yemek bunu yiceksin dedim. Yemeden kalkmak yok. Aglaya aglaya cignemeyi ogrendi ogün. Kizdimda yemek istemedi zorladim cok yemeden kalkmicaksin dedim. Kustu hatta ama pes etmedim. Cignemeyi ogrenerek kalkti sofradan. Evet yaptigim dogru degildi cok kizdim aglattim ogün ama sukur o gun ogrendi. Oncesinde gitmedigimiz doktor fizyo kalmamisti denemedigim yontemde kalmamisti ama yok cignemiyordu yani. Ogun ogrendi sukur. Simdide kati yemek veriyorum cigniyor fakat yutmuyor agzinda bekletiyor saatlerce… size tavsiyem patates yemegi yapin. Ama cok kucuk dograyin yani nohut kadar falan. Ve cok pisirin catali vursaniz dagilacak kivamda ve yedirmeyi deneyin. Bi sure her yemegi dedigim gbi minnacik dograyip cok pisirip yedirin. Belki o sekil cigneyebilir